Pobijeno im je 17 drugova, drugarica i profesora: Sada će istrčati na teren pred Superboul

Tim američkog fudbala sa Floride dobija bar malu utehu za tragediju koja se desila u njihovoj školi

  • 0

Srednjoškolci iz Parklend Mardžori Stounmen Daglas srednje škole dobiće priliku da igraju na Superboulu, najvažnijoj utakmici u NFL ligi i najvećem spektaklu u Sjedinjenim Državama.

Superboul se igra drugog februara na Hard Rok stadionu u Majami Gardensu na Floridi i momci iz tima američkog fudbala će iz tunela izaći na teren i igrati napade kako bi se videlo koji su uglovi kamera najpogodniji za snimanje.

Trener Kventin Šort je rekao da su igrači veoma uzbuđeni, tim pre što su odigrali jednu od najboljih sezona sa osam pobeda i dva poraza. Inače, pomoćni trener Arin Fajs i sportski direktor Kris Hikson su 14. februara 2018. godine ubijeni u pucnjavi.

Tada je Nikolas de Hesus Kruz, bivši učenik škole, u tom trenutku devetnaestogodišnjak otišao u školu i ubio 17 osoba i više njih ranio. Pucnjava se dogodila oko 14.50, kada je veliki broj učenika bio na nastavi.

Ovaj masakr je tada opisivan kao drugi najsmrtonosniji u javnim školama, a napadač je imao gas-masku, dimne bombe i dodatne okvire municije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA