≫ 

Grcamo u mulju, a postavljaju selektore bez dana staža: Nenadić ogorčen posle katastrofe u Gracu

Svi treba da preuzmu odgovornost i da odu - jasan je Nenadić

  • 22

Srpski rukometaš Petar Nenadić ubeđen je da bi svi čelni ljudi koji odlučuju o srpskom rukometu, trebalo da odu sa svojih pozicija, jer se svake godine ponavlja ista priča i neuspeh za neuspehom.

Rukometna reprezentacija Srbije je na Evropskom prvenstvu u Gracu doživela neuspeh jer je upisala tri poraza od Belorusije, Crne Gore i Hrvatske i ispala u grupi.

Nenadić je za prošlu godinu proglašen najboljim igračem Lige šampiona, jedan je od vođa Vesprema, ali ga u tom timu nije bilo...

- Rekao sam 2018. da više nemam snage, a tako sam tada i mislio. Svega sam se nagledao u dresu reprezentacije i svašta sam doživeo. Atmosfera je uvek bila dobra, ali mi nismo osim Vranješa i Hasanefendića imali stabilnog trenera. U godinama sam kad mogu mnogo i imam volju i želju, ali dajte ljudi, dovedite valjanog trenera i da svi zajedno počnemo nešto da radimo. Ovako više ništa ne ide - rekao je Nenadić u razgovoru za Žurnal.

Rukomet, rukometasi, Srbija, rukometna reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Mada ne krivi igrače za neuspeh u Gracu, rezultat koji su postigli ocenjuje kao jako loš.

- Katastrofalan. Svakog januara ista priča, svake godine mi govorimo identične stvari i ništa ne pomaže. Nije ovo momenat da se iznosi prljav veš i padaju teške reči, iako je ponovo naš najtrofejniji sport - najružnija slika Srbije. Za 15 godina smo samo dvaput prošli u drugi krug. Dosta je toga stvarno, Grac je slika i prilika našeg rukometa u kom već 20 godina ništa ne funkcioniše. Vode ga pogrešni, nema sistem i cilj - ogorčen je bek Vesprema.

Komentariše kako smo sada "dotakli dno i grcamo u mulju bez promena".

Rastko Stojković, Nemanja Ilić, Vladan Matić, Petar Nenadić, Nikola Manojlović i Miljan Pušica Foto: Tanjug/Tanja Valič

Osvrnuo se i na pitanje izbora šefa stručnog štaba Nenada Peruničića, za koga kaže da je bio vrhunski igrač, ali ne misli da je dorastao pozivu selektora.

- Neka svi preuzmu odgovornost i odu, to je jedino rešenje... nema organizacije i struke, selektori se postavljaju bez dana radnog staža ili vođenja mlađih selekcija. Nemam problem sa Peruničićem, ali mu treba još nekoliko godina rada da bi mu bila poverena seniorska reprezentacija. Očigledno je da sada nije za tu funkciju i da nije najbolje rešenje.

Nenadić smatra da je između ostalog naš rukomet uništila i sujeta jer "igrači treba da zovu trenere, da ih mole i jure", a da treneri na kraju ne priznaju greške. Petar navodi stranca kao jedno od mogućih rešenja jer su oni analitični, imaju sistem i rade.

Posledica negativnih stvari koje pogađaju nekada slavni sport je po njegovom mišljenju fatalna - katanac na srpski rukomet.

Video: Rukometaši Crne Gore uz pivo i komitsku zastavu slave pobedu nad Srbijom

(Telegraf.rs / Žurnal, M. Stojanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Geras

    15. januar 2020 | 06:35

    Moje pitanje za tebe sine je zašto te nema u reprezentaciji.....za.mene reprezentacija i igranje za moju zemlju je pitanje časti.... A ti momak lagano pričaš koga treba smenjivati.... Ovi momci koj su igrali su došli i dali sve od sebe.... A ti.. Ti si kao nazovi se najbolji rukometas a ne igraš za reprezentaciju jer razmišljaš o politici i ko je selektor.... E ja te ne bih nikada zvao tačno da si Ronaldo...... Ti si jedna sramota za srbiju..... Za Srbiju i svoju zemlju se igra i gine ma ko da je selektor...... Tako da sedi 1 i čuti molim te o rukometu..... Ne dolazi u srbiju igraj tamo i živi gde si sad

  • Tiši

    15. januar 2020 | 08:12

    Manje mislite, manje pricajte, vise se odazivajte reprezentaciji. Oni fudbaleri kakvi su takvi su bar se odazicaju pozivu reprezentacije. Vi ste najgori.

  • MVP

    15. januar 2020 | 07:19

    Kako te nije stid da sada pametuješ, što nisi igrao za Srbiju, što nisi doprineo boljem rezultatu. Vas petoro nećete da igrate jer nemate nacionalni ponos, ali zato znaš da kritikuješ, to ti najbolje ide od ruke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA