• 10

Crnogorci se oglasili zbog zelenih dresova: Nismo provocirali Srbe, izabrali smo ih odavno

IZ Crne Gore tvrde da nema nikakve provokacije u tome što je ekipa igrala u trećoj garnituri dresova protiv reprezentacije Srbije

  • 10

Rukometni savez Crne Gore (RSCG) saopštio je da odluka da na utakmici Evropskog prvenstva protiv Srbije igraju u zelenim dresovima nije nikakva "provokacija" i da su boje izabrane još u septembru.

- Odluka o boji dresa u kojoj će naša reprezentacija nastupati na Evropskom prvenstvu donesena je od strane rukovodstva Saveza na čelu sa predsednikom Petrom Kapisodom, još u septembru prošle godine - rečeno je "Vijestima" iz Rukometnog saveza Crne Gore.

- Naime, prilikom posete kompaniji "’Hummel" kada je i potpisan ugovor u Arhusu (Danska), odabrane su četiri garniture dresova - bela, crvena, zelena i crna. Te boje prijavljene su Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) 4. oktobra, nakon čega su potvrđene 8. novembra 2019. godine, a tu informaciju EHF je prosledio svim nacionalnim federacijama koje su bile naši protivnici u grupnoj fazi. Boje dresova su konačno potvrđene na tehničkom sastanku održanom 8. januara, odnosno dan uoči početka prvenstva.

Da je Crna Gora prošla u drugu fazu, ponovo bi obukla zeleno, kažu iz RSCG.

- Bilo je planirano da u jednom od mečeva glavne faze naša reprezentacija ponovo nastupa u zelenoj garnituri. Stoga, netačni su navodi da je ta garnitura dresova nošena samo protiv Srbije, jer je ista ravnopravna sa svim ostalim koje imamo, kao zvanične i prijavljene EHF-u. Takođe, netačno je i to da je zelena garnitura dresova korišćena zbog aktuelnog društvenog trenutka, jer je izbor, kao što je već navedeno, izvršen u septembru prošle godine.

Na kraju iz RSCG su objasnila zašto zelena boja.

- Zelena boja nalazi se i na podlozi štita na državnom grbu, pa kao takva logično, može i da preovladava na boji dresa nacionalnog tima. Takođe, i komitska zastava je deo naše istorije koje se ne stidimo, već i te kako ponosimo -  zaključuje se iz RSCG, uz napomenu da golmani reprezentacije već duže od 10 godina nastupaju u zelenim dresovima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Boki

    Koga je briga za boju dresova, za brigu je igra reprezentacije. Da su nasi dobili niko ne bi pisao o dresovima.

  • Demi

    Što se mene tiče, mogu imati i dresove duginih boja, ne smeta mi. Šta se pa ovi naši pale. Gledajte ljudi svoja posla!

  • M

    Koji smo mi balkanski divljaci da gledamo koje su u koga boje gaćice i koje su boje majice,maloumnici obični jer smo sve ispolitizirali.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima