≫ 

Savić: Uspeli smo da izvučemo nerešeno, ali ne može uvek na peterce da se prođe!

Selektor Srbije mirno analizirao poraz istakavši da je sada najvažnije podići tim psihološki

  • 4

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je posle poraza od Španije, da njegov tim namerava da nastavak takmičenja iskoristi na što bolji način kao pripremu za Olimpijske igre.

Srbija je u četvrtfinalu posle peteraca izgubila sa 10:9 (6:6) nakon što su Prlainović i Mandić promašili penale u seriji.

- Definitivno smo očekivali tešku utakmicu, ne sa ovakvim ishodom, ali smo očekivali da može da dođe do peteraca. Teško otvaranje kada su Španci uspeli da preokrenu rezultat i ono čega smo se pribojavali, da nametnu svoj ritam, odnosno fizički su dominirali drugom i trećom četvrtinom.

- Mi smo posle jurili rezultat, uspeli da stignemo i definitivno smo zakazali pre svega sa igračem više i došli smo do peteraca koji su se završili kako su se završili – rekao je Savić posle utakmice.

Vaterpolo Srbija- Španija Foto: Telegraf

Delfini u nastavku takmičenja, u doigravanju čekaju poraženog iz meča Hrvatske i Grčke.

- Nama predstoji da se dignemo što neće biti lako jer ova ekipa nije navikla na ovakve stvari i da u suštini ostvarimo što bolji rezultat u ovom trenutku. Definitivno možemo da iskoristimo ozbiljno pre svega kroz analizu grešaka i da ovaj turnir iskoristimo i kao pripremu za ono što nam sledi, a to su Olimpijske igre.

Na pitanje da li su sada Španci imali više sreće, Savić smatra da ni peterci nisu sreća.

- Ja u sportu ne verujem u sreću, sve se to vežba tako da ni peterci nisu lutrija jednostavno - ističe šef struke srpskih vaterpolista.

Vaterpolo Srbija- Španija Foto: Telegraf

Mada je Srbija igrala bolju odbranu u četvrtoj četvrtini i praktično njome uspela da izjednači, napad je potpuno zakazao, a u takvoj situaciji nikakvog zadovoljstva nema.

- Kada se izgubi, ne može da se bude zadovoljan uopšte iako je bila odbrana dobra, kao što sam rekao napad sa igračem više je bio loš - kaže Savić.

Selektor kaže da je upravo napad pokušavao da pokrene različitim kombinacijama u nastavku, ali...

- Ne mogu da to kažem, jednostavno moramo da se iskontrolišemo, da budemo svesni situacije i da vidimo šta može da se promeni. Pokušavali smo sa svim kombinacijama,  ali nismo uspeli - zaključio je Savić.

(Izveštač Telegrafa iz Budimpešte, Miloš Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo

    22. januar 2020 | 19:43

    Bravo majstori nista strasno!!!!!!

  • 🥇

    22. januar 2020 | 20:05

    Ti si nas toliko zaduzio da, taman da sve utakmice izgubis, mi cemo ti biti beskrajno zahvalni. Ti si nas sampion, veliki profesionalac i gospodin covjek. 🙌

  • Snooker

    22. januar 2020 | 20:17

    Koliko vas placaju,super ste vi ❣️❣️❣️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA