≫ 

Delfini saznali rivala ako pobede Grke: Protiv šampiona sveta za peto mesto!

Italija je bez "punog gasa" izašla na kraj sa Rusima

  • 1
Hungary European Water Polo Championships Foto: Tanjug/AP

Vaterpolisti Italije pobedili su Rusiju sa 14:12 u prvoj utakmici doigravanja za plasman od petog do osmog mesta na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i oni će se suprostaviti Srbiji, ukoliko Delfini pobede Grčku.

Italijani su ključnu razliku napravili u prvoj i trećoj četvrtini, umnogome zahvaljujući sjajnim odbranama Marka Del Lunga.

Golman Azura je tokom celog meča imao polovičan učinak odbranjenih šuteva, pa su uz nešto bolju realizaciju kapitena Pjetra Filjolija, Rencuta Jodićea i stoprocentnog Matea Aikardija, Italijani uspeli da slave.

U šuterski efikasnom meču Azuri su do poluvremena imali prednost 9:7, koju su povećali na tri gola i sredinom četvrte četvrtine gotovo rešili pitanje pobednika.

Hungary European Water Polo Championships Foto: Tanjug/AP

Međutim, Rusi su golovima Igora Bičkova i Konstantina Harkova na dva minuta pre kraja uneli dramu u meč i prišli na 13:12, Filjoli je u međuvremenu promašio peterac i rezultat je bio otvoren.

Harkov je u narednom napadu isključen, Alesandro Veloto je to iskoristio i golom na minut i po pre kraja postavio konačan rezultat.

Najefikasniji su u pobedničkim redovima bili spomenuti Aikardi sa tri gola, po dva su imali Nikolo Figari, Frančesko Di Fulvio, Judiće i Filjoli.

Kod Rusa je Bičkov postigao tri, koliko je imao i Harkov, a Sergej Lisunov je postigao dva gola. Da podsetimo, reprezentacija Srbije, čiji je sponzor UNIQA osiguranje svoj meč protiv Grčke igra u petak od 16 časova.

Video: Savić: Uspeli smo da izvučemo nerešeno, ali ne može uvek na peterce da se prođe!

(Od izveštača Telegrafa iz Budimpešte, Miloša Ljubisavljevića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z001

    24. januar 2020 | 15:55

    5 ili 8 svejedno je, odmorite malo, zasluzili ste, vi bar imate dovoljno kredita kod nas navijaca, pustite grke neka se kolju sa zabarima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA