≫ 

Savić šaljivo o krizi vaterpolista: Ovo je kao u braku, na svakih sedam godina!

Definitivno se razgalila atmosfera posle srede i Španije

  • 9

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić kazao je da je pobeda protiv Grčke mentalno bitna posle izgubljene bitke u četvrtfinalu sa Špancima (10:9).

Delfini, koje sponzoriše UNIQA osiguranje, su Grčku savladali u prvom meču doigravanja od petog do osmog mesta na Evropskom prvenstvu u Budimpešti sa 12:9.

- Ovo je bila bitna utakmica jer ovaj tim je posle sedam godina... Prosto nije navikao na ove utakmice. To je kao bračna kriza, dešava se svakih sedam godina. Treću i četvrtu četvrtinu smo odigrali na veoma visokom nivou, a bilo je izuzetno teško mentalno - rekao je Savić posle meča.

Mada je kraj bio pozitivan, početak i nije bio blistav. Posle uvodne prednosti i jake odbrane, Grci su počeli da probijaju srpski bedem i ušli su u seriju od tri gola kojom su poveli sa 4:3.

- Drago mi je da ste postali stručnjaci za vaterpolo i da sve vidite! U suštini jeste. Imamo četiri rovita igrača, Duško Pijetlović nije bio u sastavu i pribegli smo drugačijoj taktici. Utakmica je bila bitna, pre svega sa mentalnog aspekta - naveo je Savić.

Vaterpolisti Italije su očekivano bili bolji od Rusa sa 14:12 i prošli su do borbe za peto mesto baš pred meč Srbije i Grčke.

- Oni su nam stari, dobri znanci, bitno je za prestiž. Nije ovo iznenađenje, nego realno stanje stvari. Za Italijane ne znam, ali mi možemo da izvučemo pouke i što je najbitnije, imamo vremena za ispravke, popravke, prepravke pred Olimpijske igre u Tokiju - naglasio je Savić.

Srbija će za peto mesto protiv Italije igrati u nedelju, dok će Rusija sa Grčkom igrati za sedmo mesto na takmičenju.

Video: Savić: Uspeli smo da izvučemo nerešeno, ali ne može uvek na peterce da se prođe!

(Od izveštača Telegrafa iz Budimpešte Miloša Ljubisavljevića)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    24. januar 2020 | 19:10

    Koja bre kriza, momci igrali egal meč, izgubili na peterce. Jedini su koji godinama donose medelje, bez ikakve smene generacija. A koliko država ulaže u vaterpolo, treba da slavimo svaku pobedu kao Afrikanci

  • Sloba

    24. januar 2020 | 19:32

    Koja bre kriza????? Naši delfini su najbolji i kad gube!! Glave gore, nije to apa bas nista, .apred Srbija!!!!

  • Ana

    24. januar 2020 | 19:41

    Najbolji steee idemooo dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA