≫ 

Srbi režirali najveću senzaciju u stonom tenisu u istoriji: Karakašević presrećan posle uspeha ekipe

Pobedom nad selekcijom Hong Konga, ekipa Srbije napravila najveću senzaciju u ovom sportu i plasirala se na Olimpijske igre

  • 4
Dimitrije Levajac

Printskrin: Twitter

Predsednik Stonoteniskog saveza Srbije Aleksandar Karakašević smatra da je plasman muške reprezentacije na Olimpijske igre u Tokiju njaveća senzacija koja se ikada desila u ovom sportu.

Reprezentacija Srbije u sastavu Dimitrije Levajac, Žolt Peto i Marko Jevtović, olimpijsku vizu izborila je posle pobede od 3:2 nad reprezentacijom Hong Konga na kvalifikacionom turniru u Gondomaru.

- Napokon lep povod da se okupimo, a ne da stalno obećavamo da ćemo pokušati, već da posle ogromnog uspeha nešto kažemo. Rezultat je toliko veliki da ne može rečima da se opiše. Po mom mišljenju, ovo je najveća senzacija koja se ikada desila u stonom tenisu. Sinoć sam se vratio iz Nemačke, gde je cela sala pirčala o stonoteniskoj reprezentaciji Srbije. Preveliki rezultat je biti među 16 ekipa na svetu - rekao je Karakašević an konferenciji za medije.

Aleksandar Karakašević

Foto: MN Press

Selektor reprezentacije Miloš Ðukić kaže da je plasman na OI promenio planove.

- Najiskrenije, niko nije imao velika očekivanja pre odlaska na kvalifikacije. Desila se najveća senzacija u celom stonoteniskom svetu. Zahvaljući igračima, koji su dali svoj maksimum i više od toga, oni su zaista pružili više nego što je u ovom momentu bilo i za očekivati.

- Naša sledeće akcija je Svetsko ekipno prvenstvo u Koreji, ali kao najvažniji cilj postavićmo OI. Nećemo učestovati na pojedinačnim kvalifikacijama-evropskim u Moskvi i svetskim u Dohi, zbog čega smo srećni jer automatski sa ovim što je ekipa ostvarila plasman, mi imamo i dva igrača koja su obezbedila učešće i na pojedinačnom delu takmičenja - rekao je Ðukić.

dimitrije levajac

Foto: twitter/ITTF World

Junak Srbije Dimitrije Levajac ističe da mu nije bilo svejedno kod odlučujućeg poena u duleu sa 19. igračem sveta Čunom Ting Vongom.

 - Veliki je teret spao na mene, ali trudio sam da ne razmišljam u tom trenutku šta se dešava oko mene, kako on igra, šta radi, već da se fokusiram na ono što mi je pričao trener. Saigrači i trener su mi pružili veliku podršku i dali veru u sebu da sam imao odrešene ruke da radim šta hoću.

- Odigrao sam najbolji meč u životu i da samo napravili ogromnu senzaciju, da jedna Srbija pobedi dve svetske sile kao što su Austrija i Hong Kong, mislim da se nije desilo odavno. Hvala svima na divnom uspehu, bilo je neopisivo - izjavio je Levajac.

Video: Nikola Jokić prešao na novi sport!

8Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA