≫ 

Nije smak sveta ako na EP ne osvojim medalju, ovo je samo stanica za Tokio: Štefanek tempira formu

Šampionat Evrope u Rimu održava se od 10. do 16. februara

  • 2

Olimpijski šampion u rvanju grčko-rimskim stilom Davor Štefanek, uoči Evropskog prvenstva u Rimu, izjavio je da uvek ima maksimalne ambicije, ali da rezultat nije prioritet jer je u pitanju usputna stanica prema Igrama u Tokiju.

Zbog obaveza koje ima kao predsednik Sportskog saveza Srbije Štefanek nije imao previše nastupa na zvaničnim takmičenjima u poslednje vreme, a ovo će mu biti prvo veliko još od Svetskog prvenstva u Budimpešti 2018 godine, na kojem je osvojio srebrnu medalju.

t Now FICR STEFANEK Foto: AP/Tanjug



- Dobro sam se pripremio, ali ovo prvenstvo Evrope mi ne predstavlja prioritet. Ovo će biti uvodni deo mog pripremnog perioda za Tokio. Konkurencija će biti jaka u 72 kg, to nije moja kategorija, već kategorija iznad. U pripremnom periodu sam spustio kilažu na 72 kg, tako da neće biti skidanja kilaže pred samo takmičenje - izjavio je Štefanek.

On ističe da ne može da predvidi koliko rezultatski može da ostvari na takmičenju u Rimu.

- Moja očekivanja su uvek najviša. Uvek idem na najsjajnije odličje, ali u ovom momentu ne mogu ništa da garantujem. Sve zavisi i kako se takmičarskog dana budem probudio u Italiji. Sigurno je da ću dati sve od sebe, ali i da ne osvojim medalju na ovom takmičenju nije smak sveta jer ovo je samo usputna stanica do OI. Idem na takmičenje bez pritiska i tenzije”.

Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu u Kaspijsku osvojila tri medalje. Dva srebra, Viktor Nemeš I Mikheil Kadžaja u grčko-rimskom I Stevan Mićić u slobodnom stilu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Niko

    8. februar 2020 | 08:37

    Svaka tebi cast.....velika je stvar biti i medju 20 najbolkih u Evropi a kamo li medju prva tri... Ti sto "priznaju "samo zlatnu medalju u svom selu ne mogu da budu ni 10-ti a kamo li prvi......

  • Putin R.S

    8. februar 2020 | 12:20

    Ti si KRALJ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA