≫ 

Rvači otputovali u Rim na Evropsko prvenstvo

Srbiju će na EP predstavljati osam takmičara

  • 0

Rvačka reprezentacija Srbije otputovala je u Rim gde se od 10-16. februara održava šampionat Evrope u grčko-rimskom i slobodnom stilu. Srbiju će predstavljati osam takmičara. U slobodnom sltilu Stevan Micić (57kg) i Zaur

Efendiev (74kg), u grčko-rimskom stilu Perica Dimitrijević (63kg), Mate Nemeš (67kg), Davor Štefanek (72kg), Viktor Nemeš (77kg), Zurabi Datunašvili (87kg) i Mihail Kajaia (97kg).

Nastup u Rimu biće prvi za novog srpskog reprezentativca Gruzijca Zurabija Datunašvilija, koji je nedavno dobio srpske papire.

Datunašvili ima 28. godina i tokom karijere je osvojio tri medalje na Evropskim prvenstvima.

- Velika mi je čast što ću nastupati za reprezentaciju Srbije. U timu je već moj sunarodnik Mihail Kajaia, koji mi je pričao sve najlepše o Srbiji. Nadam se da ću uspeti da ispunim očekivanja i ostvarim rezultate koje je Mihail na prethodnim velikim takmičenjima.

Wrestling - Olympics: Day 11 Foto: Guliver/Sean M. Haffey/Getty Images

- Sjajno sam se uklopio, odlično radio sa ostatkom ekipe tokom pripremnog perioda i sa velikim nestrpljenjem očekujem početak takmičenja“.

Evropsko prvensvo u Rimu biće prilika da se nastavi sa kontinuitetom dobrih rezultata na velikim takmičenjima, sa kojih srpski rvači redovno donose odličija. Tome se nada i predsednik RSS Željko Trajković.

- Naš primarni cilj su Olimpijske norme. Do sada smo uspeli da osvojimo tri, ali se nadamo da se na tome neće završiti. Svakako se ne odričemo medalja na Evropskom prvenstvu i nadamo se da ćemo niz sjajnih rezultata nastaviti i u Rimu. Momci su odlično radili u prethodnom periodu i ovo će biti sjajna provera pred kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Budimpešti i Sofiji“ – istakao je Trajković.

Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu u Kaspijsku osvojila tri medalje. Dva srebra, Viktor Nemeš I Mikheil Kadžaja u grčko-rimskom I Stevan Mićić u slobodnom stilu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA