≫ 

Mi nismo sportska nacija, nemamo sportsku kulturu: Odbojkaška legenda ogorčena!

Otvorio je dušu Janić

  • 8
Aleksandar Atanasijević Foto: MN Press

Trenutna situacija u odbojci deluje prilično tužno, a na brojne probleme ukazao je proslavljeni reprezentativac i aktuelni trener Partizana Bojan Janić.

Dvorane u Srbiji izgledaju pusto čak i kad se igra večiti derbi, nedavno je samo nekoliko navijača ispratilo utakmicu između Crvene zvezde i Partizana, na šta se Janić osvrnuo.

- To je problem koji traje od kada sam ja igrao u Srbiji, od 2000-ih. Sada jeste drastičnije. Ali, koga zanima sport u našoj zemlji, realno. Mi mislimo da nas zanima, ali nas ne zanima. Nemamo kulturu sporta. Odbojka je porodičan sport, koji bi na tribinama trebalo da okupi decu i roditelje. Svestan sam i da kvalitet naše klupske odbojke nije na nekom zavidnom nivou - razočaran je strateg Partizana Bojan Janić, a prenose Večernje novosti.

- Ne znam kako izaći iz ovoga, jer vidim nezainteresovanost. Ako pogledate bilo koji drugi sport, osim košarke, fudbala zbog Partizana i Zvezde, sve ostalo je tuga. Priča o sportskoj naciji ne pije vodu. Mi smo sve samo ne sportska nacija. Sportska nacija je ona koja ima sportsku kulturu - ističe Janić.

Na slične probleme još letos su ukazivali selektor Boba Kovač i Aleksandar Atanasijević, porukom da se pozitivna atmosfera ne sme ugasiti samo osvajanjem evropske titule, već da to treba da bude podstrek mladima i talentovani da se posvete ovom sportu.

Video: Atanasijević o provokaciji Slovenca i najvažnijem potezu Bobe Kovača

Direktna borba za Ligu šampiona večeras (21.00) na Mestalji - Valensija čeka Atletiko, a i jedni i drugi igraju vrlo promenljivo. Kec je 3,05, iks 2,95, a dvojka 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Valensija - Atletiko Madrid

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    14. februar 2020 | 08:36

    I ovo sve naprica covek koji je zaradio milionce jurona baveci se sportom, primace uskoro drzavnu penziju od 80000 zbog sportskih zasluga, a i trenutno radi i zaradjuje u srpskom sportu...

  • Zoran

    14. februar 2020 | 09:52

    Ni ste sportska nacija a najvise para dobijate od drzave u okruzenju za neku od medalja plus penzija i sl. Cuti i ne pricaj.

  • Vladimir

    14. februar 2020 | 13:24

    Sportsku naciju stvaraju sportisti svojim rezultatima, zalaganjima i ostalim. Kada sportisti zarada postane visi cilj od sportskog cilja onda i meni kupovanie karte postaje veliki trosak. U mom gradu ima odbojkaski klub iz koga niti jednog clana nisam vidio na kosarkaskoj utakmici, zenskoj odbojkaskoj, rukometnoj. Volio bih vidjeti tebe na koliko si zadnjih sportskih dogadjaja bio ali da nisu vezani za odbojku. Npr da li si bio na atletskom mitingu .....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA