≫ 

Slupao se na Olimpijskim igrama, svi se pitali da li će ostati živ, a onda se rodio Herminator!

Survao se van staze pri brzini od 105 km/h, preleteo je zaštitnu ogradu i pao u sneg, ali je ubrzo ustao i pokazao "dobro sam"

  • 0
Herman Majer Printskrin: Youtube/Olympic

Jedna od najvećih legendi skijanja, Herman Majer, pre tačno 22 godine doživeo je čuveni pad na Olimpijskim igrama u Naganu 1998. godine tokom spusta.

Svi su zanemeli kada je legendarni Austrijanac izgubio kontrolu na stazi pri maksimalnoj brzini od 105 km/h, nakon čega je udario u zaštitnu ogradu, i doživeo težak pad.

Mnogi su strahovali da se ne završi fatalno po legendu skijanja, ali je on brzo ustao ovaljan u sneg i gestikulirao da je dobro.

Njegovo rame i koleno su doživeli teške ogrebotine, ali je loše vreme pomoglo Hermanu Majeru da uskoro dobije legendarni nadimak i da se rodi Herminator.

Majeru nije trebalo mnogo da se oporavi, a odlaganje takmičenja zbog lošeg vremena dali su mu šansu da bude spreman za nastavak Igara.

Naslovne strane svih svetskih medija bile su preplavljene dramatičnim fotografijama Hermana Majera u maltene smrtonosnom letu.

I dok bi mnogi završili kao invalidi ili teško povređeni, Majer je samo tri dana kasnije izašao ponovo na stazu u Super G-ju i postao šampion Olimpijski šampion!

Ova priča postala je legendarna i tada se rodio novi nadimak, jedan od najčuvenijih kada je skijanje u pitanju - Herminator.

Olimpijske igre su na zvaničnom profilu na Instagramu podelile ovu inspirišuću priču koja najbolje oslikava olimpijski duh.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by The Olympic Games (@olympics) on

Video: Suad je zbog ovoga najpopularniji dečko na internetu, ali ne bismo mu bili u koži

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA