≫ 

Bivši igrač Partizana sinu dao ime Jug, zbog Srbije i Partizana: Ženi se sviđa iako navija za Zvezdu

Jasno je na koju će tribinu Jug prvo otići

  • 16
Ivan Dimitrijević

Foto: MN Press

Nekadašnji golgeter Rukometnog kluba Partizan, a sada pančevačkog Dinama, Ivan Dimitrijević, 3. februara postao je prvi put tata. Njegova supruga Milica na svet je donela dečaka, kom je tata dao ime Jug. Simbolika imena i povezanost sa Partizanom je jasna.

- Da, naravno da Jug ima simbolike sa Partizanom, iako moja supruga Milica navija za Zvezdu - potvrđuje za Telegraf.rs kroz osmeh Dimitrijević.

Ivan Dimitrijević

Ivan sa suprugom Milicom/ Foto. Privatna arhiva

Od davno dokazanog velikog Grobara, koji je nastupao i za srpsku reprezentaciju, ništa manje nismo ni očekivali, ali Dimitrijević je za Telegraf.rs ispričao celu pozadinu imena, pored one jasne, a koja ima veze sa južnom tribinom. Kako je rekao: supruga je pristala na ovo ime, jer ono za oboje ima duboko značenje.

- Moji roditelji su sa juga, Miličini takođe, ja sam jako vezan za Kosovo (odakle mi je mama) koje je takođe na jugu. Kako dosta čitam o srpskoj istoriji, jedan od najvažnijih likova, pored Gavrila Principa, Apisa i Voje Tankosića, bio mi je i Jug Bogdan. Ko je malo čitao o tom dobu, zna da je Jug Bogdan predvodio jedan deo vojske i porazio mnogo brojniju janjičarsku vojsku i veći deo turskih elitnih vojnika - kaže Dimitrijević.

S obzirom na to da roditelji navijaju za protivničke klubove, morala sam pitati Ivana na koju će tribinu ipak mali Jug prvo otići.

- Mislim da to možeš i sama da odgovoriš, ali sigurno je da će ga tata sa stricem i drugarima prvo voditi na istok. Za posle ćemo videti - kaže samouvereno Dimitrijević, koji već treću sezonu igrad za Dinamo iz Pančeva.

Pančevci ove sezone samouvereno vladaju sprskom ligom, pa su na tabeli prvi sa 30 bodova. Trenutno drugoplasirani je Železničar, kome Pančevci beže šest poena.

(J. Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    20. februar 2020 | 13:36

    Sta ovi pisu za petokraku na Partizanovom grbu, a njihov tim se zove crvena petokraka,ali ne oni su simbol Srbije, a ta petokraka nema veze sa tim to je nesto drugo. Sasvim slucajno 1945 dobise takvo ime.Svako ko ima gram mozga ne moze smatrati ove blizance sto su nastali gasenjem BSK a i Jugoslavije cisto srpskim klubovima.Sve ostalo je suplja prica, pa mislite da bi Partizan i Zvezda bili najjaci klubovi u Srbiji sa najjacom istorijom da su se od 45 do 92 godine zvali drugacije.

  • Marko

    19. februar 2020 | 13:54

    Partizan Beograd a Petokraka Idea Zagreb

  • Rale

    19. februar 2020 | 14:13

    A petokraka ime vaseg udbaskog kluba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA