Partizan čestitao Zvezdi rođendan: Večiti razmenili poruke koje vraćaju veru u zdravo rivalstvo!

Na adresu crveno-belih stigla je čestitka koja se posebno izdvaja, a odmah je usledio i odgovor

  • 14
Milorad Vučelić, Nebojša Čović Foto: Marko Jovanović

Povodom 75. rođendana Sportskog društva Crvene zvezde, na adresu crveno-belih stiglo je mnogo čestitki, a ona koja se posebno izdvojila jeste poruka večitog rivala Partizana, koja je objavljena na sajtu sportskog društva.

Čestitku su potpisali predsednik JSD Partizan Milorad Vučelić i generalni sekretar Milan Obućina.

- Poštovani, čestitajući Vam 75. godišicu osnivanja Vašeg sportskog društva, uz želje za zdravlje i uspeh Zvezdinih sportista, koristimo priliku da ovim putem iskažemo veru da će tradicionalno i neprolazno rivalstvo naših sportskih društava biti zalog stvaranja i afirmisanja atmosfere uvažavanja i sportskog duha, na dobrobit srpskog sporta - piše u poruci Partizana.

Ubrzo je usledio i odgovor Crvene zvezde, koji su potpisali  predsednik Skupštine Sportskog društva Crvena zvezda, Petar Škundrić, predsednik Upravnog odbora, Nebojša Čović i generalni sekretar Igor Milojević.

- Poštovana gospodo, u ime Sportskog društva Crvena zvezda i svih iz velike crveno-bele porodice, najiskrenije Vam zahvaljujem na upućenim iskrenim čestitkama povodom rođendana SD Crvena zvezda.

- Rivalstvo Crvene zvezde i Partizana kao stubova srpskog sporta, obeležilo je 75 godina postojanja naših sportskih društava, ali i donelo brojne uspehe jugoslovenskog i srpskog sporta u decenijama za nama.

Nebojša Čović, Petar Škundrić Nebojša Čović i Petar Škundrić; Foto: MN Press

- Zato i u ovom trenutku, uz još jednom, zahvalnost na iskrenim čestitkama, izražavam nadu da će naša sportska društva u godinama i decenijama koje dolaze, razvijati atmosferu sportskog duha, uvažavanja i viteštva na sportskim terenima. Kao najveći ambasadori i simboli srpskog sporta, imamo obavezu prema generacijama koje dolaze i rastu uz Crvenu zvezdu i Partizan, a iz čega će veliku dobit imati i srpski sport i društvo u celini - navodi se u odgovoru Zvezde večitom rivalu.

Video: Dosad neviđeni kadrovi 162. večitog derbija: Pogledajte atmosferu iz uglova koji ostavljaju bez daha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milunka

    5. mart 2020 | 11:34

    Iskrene čestitke SD Crvena Zvezda povodom dana osnivanja iliti rođendana od crno-bele porodice.Vašim sportistima želim mnogo zdravlja i uspeha,osim u mečevima sa Partizanom (mislim na uspeh,ne na zdravlje).Svako dobro!

  • Enelo Juefo

    5. mart 2020 | 11:44

    SD Partizan je decenijama unazad najtrofejnije sportsko drustvo u Evropi, dok se na drugom mestu vec duze vreme nalazi Real Madrid. U prethodih 4, 5 godina se intezivno radilo na prelascima kompletnih sportskih radnika (trenera, skauta, sponzora, igraca...) iz Partizana u Crvenu Zvezdu. Pa tako karate klub Partizan koji je najvise trofeja donosio Partizanu decenijama u nazad, svi su sada u Crvenoj Zvezdi dok se Parrizan gasi. Isto vazi za atletski klub, dzudo klub, pa cak i sah verovali ili ne. Niko nikada nije pricao o tome da je SD Partizan najtrofejniji u celoj Evropi (proveri ako ne verujes), ali sada kada to bude SD Crvena Zvezda svako jutro cete to cuti, procitati ili jednostavno biti obavesteni.

  • Bili Majer

    5. mart 2020 | 09:53

    Hvala Bogu pa nesto lepo da se procita vezano za odnose ovih klubova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA