≫ 

Može li globalni problem sa korona virusom da bude dobra stvar za sportiste?

Svet je u panici zbog korona virusa, sportska takmičenja su prekinuta, ali bi naviše vajde mogli da imaju sportisti

  • 0
FK Milan - FK Đenova, prazan stadion, korona virus Foto: Tanjug/AP

Velika većina sportskih takmičenja u Evropi i svetu su suspendovana zbog korona virusa, koji preti da ugrozi i najveće sportske događaje poput Evropskog prvenstva u fudbalu i Olimpijskih igara.

U nadi da se to neće destiti, sagledaćemo drugu stranu medalje svih ovih dešavanja, tačnije suspendovanja takmičenja i koliko to može da bude dobro za sportiste.

Zna se da je sport ogroman biznis i da godišnje obrće veliki novac, pa će najviše da propate klubovi i kladionice, kao i sponzori. Utakmice su se igrale skoro svakog dana, novac se obrtao, ali je sada sve stalo. Sortisti su u tom sistemu bili previše opterećeni treningom i takmičenjima, zbog čega je dolazi do velikih i čestih povreda.

Košarkaši i fudbaleri odigraju preko 80 utakmica u sezoni, a zna se da ih još ove godine čeka EURO i Olimpijske igre, pa bi dodatni napori proizveli još više povreda.

Sada zbog korona virusa su prekinuta takmičenja, nema treninga, sportsiti su u karantinu, odmaraju i čekaju dalje instrukcije i ova situacija bi mogla da im pomogne da se oporave odmore i eventualno saniraju lakše povredice, pa ako se takmičenja nastave da bude manje naporno.

Doduše, neki su zaraženi virusom, ali nemaju ozbiljnije tegobe i to će brzo preležati i oporaviti se, tako da neće biti neke velike štete.

Dušan Vlahović Foto: Instagram/vlahovicdusan

Sa druge strane ako se šampionati završe ubrzanim ritmom i ako se ne otkaže Euro i OI onda bi bili zdraviji i spremniji za ta takmičenja. Ukoliko se otkažu, opet su na dobitku jer će imati dosta vremena za odmor i za sledeću sezonu.

Video: Dani u kojima korona virus nezabeleženo utiče na sport

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA