≫ 

Pauza zbog korona virusa može biti pogubna za karijere mnogih sportista!

Koliko pauza od četiri do osam nedelja možda da bude pogubna za sportiste, mnogi nisu ni svesni

  • 5
Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Zbog vanrednog stanja u Srbiji, zbog epidemije krona virusa, osim škola, vrtića, bioskopa, pozorišta stao je i sport. Prekinuta su sva prvenstva, naročito fudbalsko, ali i treninzi svih sportova, naročito ekipnih.

Ostaje pitanje šta će profesionalni sportisti naročito ovi u Srbiji da rade, jer ne mogu da treniraju timski. 

Kao što smo već ranije pisali većina svetskih sportista rade individualno jer je to neizbežno.

Kondicioni trener fudbalera Vojvodine Saša Semeredi istakao je da pauza od 4-do 8 nedelja može da ugrozi karijere sportista i da moraju da se snalaze i treniraju kako znaju i umeju.

- Pasivna pauza u trajanju od 4-8 nedelja usled novonastale situacije, mogla bi biti pogubna za karijere profesionalnih sportista. Gubitak efekata dobijenih treningom značajno je brži od procesa kojim smo ostvarili te benefite.

- U situaciji u kojoj se od fudbalera očekuje da bez organizovanog trenažnog procesa nastave takmičenje u ritmu 2 utakmice nedeljno tokom skoro dva meseca, posledice bi mogle biti katastrofalne.

Video: Radonjić pumpa grudi i bicepse i šalje moćnu poruku u jeku pandemije korona virusa

- Iz tog razloga, ovakva situacija mogla bi predstavljati jedan od najvećih izazova u dosadašnjim karijerama svih trenera, fudbalskih i kondicionih. Bez najvišeg nivoa svesti naših sportista, ekipa bi se mogla naći u velikom problemu. Stoga, pričajte sa svojim sportistima, nek njihovo razumevanje značaja treninga bude na istom nivou kao i vaše.

serhio ramos Serhio Ramos trči na traci u kući Foto: instagram

- Neka budu dovoljno jaki i edukovani da u ovom periodu pronađu motivaciju da, uz stalnu konsultaciju sa trenerom, nastave da rade na sebi. Dobra komunikacija i poverenje će se još jednom pokazati kao ključ uspeha - napisao je Semeredi na svom Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram
Pasivna pauza u trajanju od 4-8 nedelja usled novonastale situacije, mogla bi biti pogubna za karijere profesionalnih sportista. Gubitak efekata dobijenih treningom značajno je brži od procesa kojim smo ostvarili te benefite. U situaciji u kojoj se od fudbalera očekuje da bez organizovanog trenažnog procesa nastave takmičenje u ritmu 2 utakmice nedeljno tokom skoro dva meseca, posledice bi mogle biti katastrofalne. Iz tog razloga, ovakva situacija mogla bi predstavljati jedan od najvećih izazova u dosadašnjim karijerama svih trenera, fudbalskih i kondicionih. Bez najvišeg nivoa svesti naših sportista, ekipa bi se mogla naći u velikom problemu. Stoga, pričajte sa svojim sportistima, nek njihovo razumevanje značaja treninga bude na istom nivou kao i vaše. Neka budu dovoljno jaki i edukovani da u ovom periodu pronađu motivaciju da, uz stalnu konsultaciju sa trenerom, nastave da rade na sebi. Dobra komunikacija i poverenje će se još jednom pokazati kao ključ uspeha. #fkvojvodina #novisad #strengthandconditioningA post shared by Sasa Semeredi (@sasa.semeredi) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Piki

    18. mart 2020 | 10:08

    E sve se potresoh.

  • Boze...

    18. mart 2020 | 11:11

    Koje gluposti...polome nogu...pa ne treniraju sest meseci...pa se oporave i budu opet na istom nivou...a vi pricate o 8 nedelja...

  • CH

    18. mart 2020 | 11:02

    Zato treba ici u skolu i uciti.Nikakva katastrofa vam ne moze oduzeti znanje.Sve ostalo je zabava za sirotinju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA