≫ 

Još nema odluke o odlaganju Olimpijskih igara, ali imamo prvog sportistu koju će ih bojkotovati!

MOK je defnitivno odbacio mogućnost otkazivanja

  • 1
APTOPIX Greece Olympics Tokyo Flame Lighting Virus Outbreak Olimpijski plamen je stigao u Tokio iz Grčke pre nekoliko dana Foto: Tanjug/AP

Predstojeće Olimpijske igre u Tokiju nisu zvanično odložene, kao što su javili ranije danas španski mediji, već će u naredne četiri sedmice MOK razmotriti odluku da li će to uraditi.

Međunarodni olimpijski komitet je na današnjem sastanku defnitivno odbacio mogućnost otkazivanja samih Igara.

Svetski mediji su, međutim, uvereni da je ovo samo prvi korak ka odlaganju, te da će se narednog meseca odrediti i novi termin za OI. Opcije su, kako navode mediji, odlaganje za 2021. godinu, a pominje se i mogućnost skraćenja takmičenja.

Podsetimo, Olimpijske igre bi trebalo da se održe od 24. jula do 9. avgusta. Međutim, poslednjih dana sve više nacionalnih federacija i olimpijskih komiteta je zatražilo da se Igre odlože za bolja vremena usled pandemije korona virusa.

Takođe, već imamo i prvog sportistu koji je otkazao učešće u Tokiju ovoga leta, a to je nemački mačevalac Maks Hartung (30) koji je pozvao ostale kolege sportiste na bojkot.

Hartung je poručio preko lokalnih medija u domovini da nema nameru da se pojavi u Japanu ovoga leta i da tim potezom želi da ohrabri ostale kolege sportiste da se pobune kako bi se sačuvali životi jer je suludo održati Olimpijske igre u uskovima pandemije korona virusa.

Video: Ivica Dragutinović: Špansko zdravstvo je na kolenima, Srbija treba da uvede zabranu kretanja 00-24

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    22. mart 2020 | 20:56

    JA SAM SIGURAN DA CE SE SVET IZBORITI SA KORONOM DO POCETKA OLIMPIJADE U JAPANU !!!! JOS 4 MESECA JE PRED NAMA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA