≫ 

Japanski premijer predložio, MOK prihvatio odlaganje Olimpijskih igara!

Održan je telefonski sastanak na kom je sve odlučeno

  • 1
Olimpijske igre, Tokio Foto: Tanjug/AP

Japanski premijer Šinđo Abe predložio je da se Olimpijske igre odlože za 2021. godinu zbog pandemije korona virusa koja je paralisala svet, a njegova molba je "uslišena" od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Tako je praktično potvrđena insajderska informacija člana MOK-a Dika Paunda koji je u ponedeljak istakao da će odlaganja biti, iako konačna odluka tek treba da se donese 20. aprila.

Japanski mediji, tačnije NHK, javlja da je Abe obavio telefonski razgovor sa prvim čovekom MOK-a Tomasom Bahom i predsednikom Organizacionog komiteta Joširom Morijem.

- Nakon što je razgovarao sa predsednikom MOK-a, premijer Abe je u razgovoru za medije objasnio kako su se njih dvojica dogovorili da se Olimpijske igre ne otkažu, već pomere za leto 2021 - piše na zvaničnom Tviter profilu japanskog premijera.

Podsetimo, tokom dana javio se i predsednik OKS Božidar Maljković koji je istakao da je neša zemlja za to da se OI odlože za 2021. godinu.

OI je trebalo da se održe od 24. jula do 9. avgusta, a tačan datum novog termina biće naknadno odlučen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ikac Jagodinac

    24. mart 2020 | 16:29

    Ovaj Japan je baksuzan za olimpijske igre. Trebao je da bude domaćin i 1940 godine, ali zbog fašizma i početka 2WW je sve otkazano. Sličnost sa 2020... samo kažem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA