≫ 

EHF već usvojio novi kalendar za nastavak sezone

U rukometu već postoji plan

  • 0
Ženska rukometna reprezentacija Srbije Foto: Youtube.com

Evropska rukometna federacija usvojila je novi kalendar takmičenja do kraja sezone 2019/2020.

Odlažu se sve utakmice u organizaciji EHF u aprilu i maju, uz korišćenje alternativnih termina za odigravanje završnica evropskih kupova, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo seniorki i baraža za Svetsko prvenstvo 2021. u Egiptu.

Kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo žena biće odigrani u periodu od 1. do 7. juna u turnirskom formatu na jednom mestu. Našoj ženskoj reprezentaciji preostala su dva okršaja sa selekcijom Rusije, odnosno, dueli sa Švajcarskom i Slovačkom.

Datum do koga bi se ovaj termin mogao otkazati je 15. maj. Muška reprezentacija Srbije odigraće svoj dvomeč sa selekcijom Slovenije umesto početkom juna u periodu od 29. juna do 5. jula, potencijalno otkazivanje je moguće do 12. juna.

I Evropsko prvenstvo juniora planirano za period od 2. do 12. jula u Austriji i Italiji, pomereno, pa su tako sada termini 13-23. avgust.

Sva klupska evropska takmičenja nastavljaju se od juna. Finalni turnir muške EHF Lige šampiona pomeren je na 22/23. avgust, dok će četiri najbolje ekipe u Budimpešti igrati petog i šestog septembra.

U novonastaloj situaciji, niška Naisa će završnicu EHF Čelendž Kupa igrati u "F4"" formatu u periodu od 15. do 21. juna.

Video: Stepi iz Nemačke za Telegraf šalje jaku poruku: Mislili smo Kina je daleko, a virus nas surovo kosi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA