• 0

Odložene Evropske univerzitetske igre u Beogradu

Naredni datumi biće naknadno određeni

  • 0

Evropsko udruženje univerzitetskog sporta u saradnji sa Organizacionim odborom 5. Evropskih univerzitetskih igara Beograd 2020, doneli su odluku da se zbog posledica epidemije COVID-19 Igre odlože do leta 2021. godine.

Datumi održavanja Igara odrediće se kasnije, nakon konsultacija organizatora i EUSA sa svim partnerima.

U trenutnoj situaciji, koja je bez presedana i prilično nepredvidljiva, zdravlje i blagostanje svih uključenih strana se ne mogu garantovati do jula, a ni učesnici se neće moći adekvatno pripremiti za takmičenja s obzirom na zastoje od početka pojave epidemije virusa.

- Sigurnost i zaštita svih učesnika EUG2020, sportista, zvaničnika, volontera, osoblja, publike, partnera, članova sportskih saveza, članova EUSA i svih građana su naša glavna briga, i ova odluka je doneta u konsultacijama sa najvišim državnim organima Srbije, a na dobrobit svih učesnika.

- Zahvaljujemo svim učesnicima, partnerima, članovima i Organizacionom odboru Igara na njihovim neumornim naporima i posvećenosti, a usred neizvesnosti od izbijanja virusa, i cenimo njihovu nepokolebljivu podršku odluci da se nastavi sa organizacijom Igara.

- Izvinjavamo se zbog neprijatnosti koju je ova neviđena situacija izazvala i cenimo vašu podršku dok nastavljamo pripreme za ono što je još uvek definisano kao cilj - da ovo budu jedne od najvećih evropskih univerzitetskih igara do sada - stoji u saopštenju.

Video: Nemanja Majdov: Priznajem, najteže je sada naći motiv za treninge

(Telegtraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima