≫ 

"Laknulo nam je kada su odložene Olimpijske igre"

Srpska strelkinja se plašila da Igre ne budu otkazane jer je naporno radila da obezbedi plasman

  • 0
Olimpijski tim, streljaštvo, reprezentacija Srbija Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović izjavila je da je olimpijskom kvotom ostvarila cilj kojem je bila posvećena u poslednje tri godine, kao i da je sportistima odlaganje Olimpiijskih igar u Tokiju donelo olakšanje.

Arsović je krajem februara na Evropskom prvenstvu u poljskom Vroclavu osvojila bronzanu medalju u disciplini vazdušna puška, čime je izborila i olimpijsku vizu za OI.

- Ostvarila sam cilj kom sam bila posvećena poslednje tri godine. Prethodne dve godine su bile veoma teške za mene. Uvek mi je malo nedostajalo do finala, u septembru sam bila prva ispod crte za osvajanje olimpijske kvote. Tada sam sa trenerom (Dragan Donević, prim. aut) sela i sagledala celu situaciju. Bili smo svesni da samo medalja na ovom Evropskom prvenstvu donosi kvotu, tako smo se i spremali.

Bolje odlaganje nego otkazivanje

- Plan koji je moj trener napravio za period od oktobra do kraja februara donosio je iz meseca u mesec sve bolje rezultate, iz turnira u turnir sam bila sve jača. Postavila sam tri državna rekorda i to nam je bio odličan pokazatelj da smo na dobrom putu, a što mi je dalo ogromnu motivaciju i uspela sam da osvojim bronzanu medalju i kvotu", rekla je Arsović Tanjugu.

Treće učešće na najvećoj sportskoj smotiri na svetu Arsović će ipak imati sledeće godine, pošto su Igre u Tokiju zbog pandemije korona virusa odložene za leto 2021. godine.

- Strahovali smo da li će se uopšte održati Olimpijske igre, ali nam je laknulo kada su objavili da su pomerene, prvi put u istoriji. Moje mišljenje je da je bolje što su Igre pomerene, jer je najvažnije da se sačuva zdravlje sportista i svojih koji učestvuju u organizaciji. Niko ne zna koliko cela situacija može da potraje i taj period bez treninga bi sigurno uticao na vrhunske rezultate. Imaćemo dovoljno vremena da se spremimo".

Vanredna situacija u Srbiji zbog virusa Covid 19 donela je izolaciju i zatvaranje svih sportskih objekata i takmičenja, a Andrea je objasnila i kako ona održava formu u ovoj situaciji.

- Trudim se da ne menjam svoje rutine koje imala i pre izolacije. Vreme odlaska na spavanje, ustajanje, obroka... Više sam fokusirana da radim vežbe za jačanje svoj tela za nova takmičenja kada budu počela - kaže Arsović i dodaje da veliki značaj pridaje i psihološkom treniranju.

Andrea Arsović Printskrin: Youtube/Sportnetwork TV

- Već sedam godina radim sa sportskim psihologom i sada smo u svakodnevnoj komunikaciji. Radim mentalne treninge što mislim da je veoma važno".

U olimpijskoj godini, svi sportisti uglavom svoje planove tempiraju prema OI, a otkazvianje Igara u Tokiju iziskuje promenu po tom pitanju.

- Prvo ćemo videti kakav će raspored napraviti Svetska streljačka federacija za ovu godinu, pa će shodno tom rasporedu moj trener Dragan napraviti moj individualni plan. U planu je bilo da nastupimo na četiri Svetska kupa, ali u ovom momentu najvažnije je da imam olimpijsku kvotu, tako da mirno čekam sve odluke.

(Telegraf.rs)Srd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA