≫ 

Nikola Rađen odlučio da produži karijeru zbog korona virusa: Ne želim ovako da se oprostim

Slavni srpski vaterpolista će i sledeće godine da se nadmeće u bazenu

  • 1
Nikola Rađen, VK Crvena zvezda

Foto: MN Press

Trofejni srpski vaterpolista Nikola Rađen odlučio je da zbog korona virusa produži karijeru za još godinu i oprosti se, na pravi način, u bazenu.

Rađen je uoči ove sezone kada se vratio u Crvenu zvezdu najavio odlazak u penziju, ali pošto je sezona suspendovan odlučio je da igra još.

- Ovo što nas je zadesilo iznenadilo je sve, celu planetu, takođe i sport i sportiste. Mislim da ove godine ipak neću završavati karijeru, ne želim zbog korone da završim na ovakav način, produžiću još godinu jer želim da se oprostim od vaterpola i zahvalim sportu na pravi način - rekao je Rađen Tanjugu.

On je dodao da se kao i svi građani Srbije pridržava svih mera koje su nam saopštili Vlada Srbije i doktori.

- Najbolje što u ovom trenutku možemo da uradimo kao građani jeste da ostanemo u svojim kućama. Meni kao sportisti teško pada zbog prirode sporta, vaterpolo je sport koji se igra u vodi, uslovi mi ne dozvoljavaju da treniram trenutno, ali ono što mogu da uradim su neke improvizovane kućne vežbe.

- Vidim da kolege iz celog sveta treniraju kod kuće, sa loptom, bez lopte, strunjača, pilates, što je i potrebno sportisti da bi održao bilo kakav tonus, bilo kakvu kondiciju. Svi mi kao i ostali građani Srbije jedva čekamo da se ovo završi, a da bi se završilo treba pre svega da budemo disciplinovani - istakao je Rađen.

Rađen ima 35 godina, karijeru je počeo u Vojvodini, a potom nastupao za Partizan, Hios, Crvenu zvezdu, Olimpijakos, Oradeuu i Dinamo iz Moskve.

Sa reprezentacijiom Srbije osvojio je 17 medalja, uključujući dva zlata na EP, jedno na SP i dve bronze na Olimpijskim igrama.

Video: Rađen: Pokojni otac me je učio da navijam za Zvezdu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beast

    31. mart 2020 | 14:58

    Ajde vala Radjen oprostio si se ti od one afere, tako da sve ovo posle ti je mala maca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA