≫ 

Bivši rukometaš Vladimir Dimitrijević preminuo od korona virusa

Izgubio borbu sa bolešću u 62. godini

  • 7
Vladimir Dimitrijević Foto: Rukometni savez Srbije

Bivši rukometaš Vladimir Dimitrijević preminuo je u Nišu od posledica korona virusa u 62. godini života, objavio je Rukometni savez Srbije.

Dimitrijević, koji je rođen 29. januara 1959. godine u Jagodini, počeo je da trenira rukomet kada je imao 13 godina kod trenera Zorana Bogdanovića - Kize. Brzo se nametnuo za prvu ekipu, jer je bio snažan, hrabar i imao je strahovit skok-šut. Odlika mu je bile jednostavnost u igri.

Bio je jedan od najzaslužnijih za ulazak Jagodine iz Prve srpske u Međurepubličku ligu (Srbija-Crna Gora). Međutim, njegove igre su bile zapažene, pa je bio meta emisara nekoliko klubova. Ipak, prihvatio je ponudu Železničara iz Niša odnosno legendarnog trenera Zorana Tute Živkovića.

Odmah je izborio mesto i bio je zaslužan za osvajanje Kupa Jugoslavije. Potom je prihvatio još bolje ponude Kristala iz Zaječara, u to vreme kluba koji je bio meka vrsnih sportista, a zatim prvoligaša Zamete iz Rijeke, u kojoj je takođe figurirao kao glavni igrač.

Video: Nišlije odale počast preminulom ratnom hirurgu dr Miodragu Laziću na dan njegove sahrane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    20. april 2020 | 22:24

    Saucesce familiji!!! Zao mi je.

  • Logika

    20. april 2020 | 22:32

    Uh, strašno.

  • Miki

    20. april 2020 | 23:22

    Veliki sportista I covek zaduzio sportsku Jagodinu , Nis, it'd nekate andjeli code sportskim nebom. Neka ti je vecna Slava tvoji Jagodinci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA