≫ 

U Srbiji smo jedva izvukli živu glavu: Slavni hrvatski rukometaš se prisetio najluđe anegdote

Za sve je kriva izjava tadašnjeg direktora kluba koji je zamerio svojim igračima da su poraženi od igrača Jugvića koji su "na poluvremenu otišli da nahrane prasiće"

  • 3
zlatko saračević Foto: youtube/DO HANDBALL

Zlatka Saračevića sećaju se oni malo stariji ljubitelji rukometa, veliku karijeru napravio je bivši levi bek brojnih klubova, ostavio veliki trag u dresu tadašnje Jugoslavije, kasnije Hrvatske, osvajač je medalja, šampionskih titula...

Saračević je od 2018. godine na klupi RK Podravke, a za hrvatske medije, osim o aktuelnim zbivanjima u svetu rukometa, pričao je i o brojnim anegdotama u bogatoj i dugoj karijeri.

Jedna, posebno zanimljiva, vezana je za ligu bivše zajedničke države i gostovanja u Kaću ekipi Jugovića.

- Igrali smo u prvenstvu protiv Jugovića u Kaću (naselje u Novom Sadu). I naravno izgubimo, a po povratku u Zagreb Zlatko Žagmešter, tadašnji direktor kluba, da izjavu novinarima: Pobedili su nas igrači koji su u poluvremenu otišli kućama nahraniti pajceke” (prasiće). Možete misliti kako je ta izjava odjeknula u Kaću. I onda šok. U polufinalu kupa izvučemo Jugović i to u Kaću. Jedva smo živu glavu izvukli s tog gostovanja zahvaljujući Žaginim izjavama - prisetio se Saračević, prenosi Večernji list.

Jugoslovenska liga bila je tako jaka da ni na jednom gostovanju niko nije bio siguran u bodove.

- Kad se samo setim Bitole. Tamo je utakmica trajala po dva, tri sata, dok domaćin nije pobedio - seća se i tih detalja Saračević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA