≫ 

Dedin plastenik kao "trening centar": Zbog ove ideje o šampionki BiH pišu svetski mediji

Iman Avdić i njen otac rade punom parom i u vreme kada sve stoji

  • 1
Plastenik, Iman Avdić Printskrin: Twitter/@SkyNews

Parolom "snađi se" rukovodila se i juniorska prvakinja BiH u plivanju Iman Avdić, koja je pronašla način da ostane u formi i u doba pandemije koronavirusa. O njenoj ideji, koju je realizovala uz pomoć oca Evelina, zainteresovali su se i strani mediji, pa su tako mnogi mogli da vide kako je dedin plastenik u Doboj Jugu pretvoren u prostor za plivanje.

U plastenik su smestili bazen veličine "3x2" metra u kome Iman svakodnevno vežba uz konopac koji pomaže za stvaranje otpora dok pliva u mestu.

- Ovo je na neki način jako čudno za mene, ali sve se može obaviti kao i pre samo na malo drugačiji način. Moj otac i ujedno trener ima isti režim kao i pre, samo što sada radimo na minute, a pre smo radili na metražu - kaže Iman, prenosi portal klix.ba.

Juniorska prvakinja BiH uz ovakvo idejno rešenje ne mora da brine o tome da li će ostati u formi.

- Meni je jako lepo ovde i srećna sam što mi je omogućeno da plivam. Ja se mogu ovome prilagoditi samo što mi jako fali bazen- rekla je Iman, koja drži državne rekorde na 50 i 1.500 metara slobodnim stilom, 100, 200, 400 metara mešovitim stilom te 200 metara delfin, leđno i prsno.

Njen otac Evelin ističe kako u ovom periodu treninzi funkcionišu kako se snađu.

- Prvo smo krenuli s treninzima na suvom, to smo radili svakodnevno. Pošto živimo u Sarajevu penjali smo se na Bjelašnicu. Nakon toga smo došli na ideju da bismo mi mogli pokušati da plivamo na način da plivamo u mestu, a da čuvamo osećaj za vodu i uspeli smo to da učinimo sa ovim našim malim izumom - dodao je Evelin.

Inače, Iman je članica plivačkog kluba Sport Time Sarajevo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vazno je snaci se

    13. februar 2021 | 23:35

    Nisam sampionka, ali mogla bih i ja da primenim ovaj recept, da ostanem u formi u doba korone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA