≫ 

Tenzija u srpskoj odbojci zbog raspleta sezone: Savez odgovorio Radničkom na pretnje tužbom

Radimo u interesu odbojke, drugi vokabular ne razumemo - poručuju iz Saveza

  • 1
Odbojkaški savez Srbije Foto: MN Press

Odbojkaški savez Srbije oglasio se saopštenjem na najavu ŽOK Radnički iz Beograda da će se žaliti redovnom Sudu jer im je prekidom prvenstva uskraćena mogućnost da se plasiraju u elitni rang takmičenja.

- OSS tokom vanrednog stanja zbog pandemije virusa korona, svakodnevno komunicira sa Evropskom odbojkaškom konfederacijom i Svetskom odbojkaškom federacijom, kao i sa predstavnicima srpske odbojkaške porodice: Udruženjem klubova prvih liga, republičkih liga, Udruženjem trenera Srbije i odbojkaških sudija, čiji su predstavnici i članovi Izvršnog odbora OSS, koji je doneo jedinu moguću, i najkorisniju odluku u opštem interesu srpske odbojke o završetku odbojkaških takmičenja u ovoj sezoni - navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, "interesi klubova se ostvaruju preko njihovih udruženja, pa neistine iznete u saopštenju OK Radnički Beograd sa vokabularom uvezenim iz drugih oblasti društva, odbojkaši i ne razumeju".

- Zahvaljujemo se odbojkaškim klubovima Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina NS seme iz Novog Sada, Vizura, Železničar iz Lajkovca i mnogim drugim klubovima, a posebno Jedinstvu iz Stare Pazove i Spartaku iz Ljiga na podršci merama Odbojkaškog saveza Srbije - poručuju iz OSS-a.

Radnički je u saopštenju bio prilično oštar, što prenosimo u celosti.

– OK Radnički sa Crvenog Krsta ne prihvata odluku Odbojkaškog saveza Srbije o završetku takmičarske sezone 2019/2020 i tražiće da se ta nezakonita odluka suspenduje do okončanja svih procesa. U godini u kojoj SD Radničnki slavi 100 godina i u kojoj mu je Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, dodelio Sretenjski orden za zasluge u sportu, OK Radnički je suočen sa najvećom nepravdom u svojoj istoriji, da mu se van terena oduzima nešto što su velikom borbom na terenu zaslužili.

– OSS je nezakonitu odluku doneo preko noći, na elektronskoj sednici, bez konsultacija, rasprava, dogovora ili barem informisanja kako našeg tako i verujemo ostalih klubova. Ova skandalozna odluka je proglasila šampione, kao i ekipe koje ispadaju iz svih rangova takmičenja kako u muškoj tako i ženskoj konkurenciji. Nedoslednost i nezakonitost ove odluke ogleda se i u tome što u svim rangovima se proširuje broj klubova, upravo da ne bi bilo oštećenih, osim u Superligi Srbije, koja je očigledno prisvojena od strane rukovodstva OSS da može da donosi odluke kakve njima i njihovim interesima odgovaraju.

– OSS nema mogućnost promene propozicija takmičenja u toku takmičarske sezone na koju se odnose (Član 160. Zakona o Sportu). Naime, u skladu sa ambicijama kluba, naš prvi tim, koji ove godine nastupa u Prvoj ligi Srbije, odigrao je izuzetno kvalitetno i u 16. kola zabeležio 12 pobeda uz 4 poraza. Dva kola pre kraja takmičenja Radnički se nalazio na drugom mestu, koje je garantovalo plej-of utakmice za plasman u Superligu Srbije i to protiv pretposlednjeg tima iz najjačeg ranga takmičenja.

– Naš klub ne priznaje ovu odluku OSS i u skladu sa tim će se u narednom periodu, poštujući Zakone Republike Srbije i sve pravne norme i oruđa, pravdu potražiti sudskim putem i tražiti da se navedena odluka suspenduje. Zakoni se moraju poštovati a naš klub je spreman da svoje pravo dokaže do najviših srpskih i evropskih sudskih instanci i arbitraža. Pozivamo sve klubove koji su ovom sramnom odlukom OSS oštećeni, da se bez straha priključe OK Radnički Beograd u ovjoj utakmici, ovoga puta ne na parketu već u pravnoj areni i to sve zahvaljujući amaterizmu i samovolji čelnika OSS – navodi se u saopštenju OK Radnički.

Video: Majka Dijana otkrila informaciju koju niko nije znao: Novak je pre Jelene bio u vezi sa odbojkašicom

(Telegraf.rs, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    6. maj 2020 | 14:26

    Stvarno ludilo da ne prosire i Superligu...... koja je to pamet....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA