≫ 

"Šahovski Mocart" nastavlja seriju onlajn turnira

Turniri se igraju u specifičnim uslovima i po posebnim pravilima a takmičari su stalno snimani kamerama tokom čitavih duela

  • 0
Magnus Karlsen Foto: Printscreen/You Tube/ChessBase India

Šahovski šampion sveta Magnus Karlsen, posle uspešno organizovanog prvog onlajn šahovskog turnira, najavio je nastavak serije od još četiri takmičelja koja će trajati do finalnog turnira u avgustu. Naredni turnir biće u brzopoteznom šahu i igraće se od 19.maja do 3. juna.

Norvežanin Magnus Karlsen, neprikosnoveni svetski šampion u šahu od 2013. godine i rekorder u nepobedivosti, nastojeći da prevlada izostanak šahovskih izazova i turnira usled prekida sezone zbog pandemije virusa, osmislio je i uspešno organizovao prvi onlajn turnir na kome je učestvovalo osam najboljih igrača sveta.

Šahovski Mocart", kako ga još zovu ljubitelji šaha, ostvario je pobedu na tom turniru pred oko 114 000 internet-gledalaca savladavši u napetom finalu američkog šampiona Hikarua Nakamuru.

Serija onlajn turnira se nastavlja narednim koji počinje u utorak, a na njemu će uz Karslena i Nakamuru učestvovati treći igrač sveta Kinez Ding Liren i "čudo od deteta" 16-godišnji Iranac Alireza Firuža.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA