Dača Ikodinović slomljen zbog smrti Benedeka: Ne volim da radim ovakve stvari, ali ovaj put moram

Smrt legendarnog vaterpoliste potresla je našeg bivšeg reprezentativca

  • 1
Danilo Ikodinović Foto: MN Press

Vest o smrti Tibora Benedeka u 48. godini života potresla je vaterpolo svet. Jedan od najboljih mađarskih vaterpolista svih vremena, trostruki olimpijski prvak, svetski i evropski šampion, posle kraće bolesti i povlačenja sa klupe u maju, preminuo je ne dočekavši svoj 48. rođendan za manje od mesec dana.

Benedeka ćemo pamtiti kao jednog od najboljih sportista u istoriji, ali i kao velikog rivala Srbije i čoveka koji nas je u bazenu mnogo puta sprečio da se dokopamo najsjajnijeg odličja, naročito na Olimpijskim igrama koje je uzastopno osvojio tri puta, od 2000. do 2008. godine.

Velike bitke vodio je Benedek s "Delfinima", a njegova smrt potresla je i naše bivše reprezentativce, koji su ga znali kao velikog čoveka.

Tibor Benedek Tibor Benedek u duelu sa Vladimirom Vujasinovićem; Foto: MN Press

Legendarni srpski vaterpolo reprezentativac Danilo Ikodinović se oglasio na svom profilu na Tviteru i istakao da je umro jedan od najvećih vaterpolista i sportista ikada, koji je iznad svega bio fenomenalan čovek.

- Tibi, bila je čast poznavati te, igrati i biti pored tebe - poručio je Ikodinović, koji je istakao da ne voli da radi javno ovakve stvari, ali da ovaj put mora da napravi izuzetak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    18. jun 2020 | 11:22

    Saucesce porodici Tibi, covek i sportista za svako postovanje. Ucio je i naucio mnoge mlade vaterpoliste. Ostavio je vazan trag u vaterpolu da mu se svi trajno secaju. Neka mu je vecna slava i hvala za sve sto je podario vaterpolu i kulturi sporta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA