≫ 

Umrla posle komplikacija na porođaju srpska olimpijka Bobana Momčilović Veličković (31)

Napustila nas je višestruka evropska prvakinja

  • 80
bobana veličković Foto: MN Press

Tužna vest zadesila je srpsku sportsku porodicu: zbog komplikacija nakon porođaja preminula je reprezentativka Srbije u streljaštvu, olimpijska učesnica i trostruka evropska prvakinja Bobana Momčilović Veličković.

- Višestruka evropska šampionka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković preminula u Beogradu u 31. godini - saopštio je večeras Streljački savez Srbije.

Kako saznajemo, Bobana se pre dvadesetak dana porodila, međutim, u međuvremenu je došlo do komplikacija iz zasad nepoznatog razloga, zbog čega joj se stanje naglo pogoršalo, a lekari nisu uspeli da joj spasu život.

U februaru prvak Evrope

Poslednji veliki uspeh Bobana je trofejnom srpskom sportu donela 27. februara ove godine kada je u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara, osvojila evropsku zlatnu medalju, njenu treću u karijeri, a prvu posle 2012. godine.

Ova devojka rođena u Boru 1990. godine zablistala je u finalu u Vroclavu iako je posle prvih pet metaka zauzimala poslednje osmo mesto.

Nakon što je pogodila strogi centar (10,9 poena) krenula je fantastična serija hitaca i uoči poslednjeg obračuna za zlato imala je više od tri poena prednosti u odnosu na Švajcarkinju Hajdi Tihel Gerber.

U poslednjem hicu samo je dodatno uvećala prednost i na kraju je osvojila zlato sa 3.7 bodova prednost.

Bobana je pre pomenutog evropskog zlata u Vroclavu, najsjajnije odličje osvajala 2010. i 2012. godine.

bobana veličković Bobana je bila ponos srpskog streljaštva Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    21. jun 2020 | 19:40

    Nema nista gore od ono sto treba da bude srecan dan ono postane tuzan dan,bas tuzno i zalosno ,sucesce porodici!

  • Rale

    21. jun 2020 | 19:44

    Strasno I zalosno.neka ti je laka zemlja!

  • 5544

    21. jun 2020 | 20:22

    Ovo je apsursno citati,na porodjaju umreti u bolnici,u danasnje vreme,sa tolikim timom lekara,babica,sestara????Propusti gde su?Ne zna se ni od cega,posledice??SRAMOTA!Duboko saucesce porodici!I slucaj dobro precesljati do tancina,mada nazalost iako ima propusta,sve ce se to nazalost zataskati..🤫🤫🤫😭😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA