• 16

Vaterpolo ustanak na Banjici zbog Partizana: Legende, igrači i treneri digli pobunu da spasu klub!

Igrači odbijaju svaku dalju saradnju sa upravom, isto su učinile i legende i bivši igrači ovog tima, kao i udruženje trenera crno-belih

  • 16

Nakon objavljenog pisma bivših igrača Vaterpolo kluba Partizan u vezi sa situacijom u klubu i zahtevima koje su uputili, jednoglasnu podršku ovoj inicijativi pružilo je Udruženje trenera VK Partizan, kao i kompletan prvi tim kluba.

Igrači su poručili da je prethodna sezona bila neizdrživa, da nisu imali nikakve uslove za treniranje, da je svakog vikenda postojala neizvesnost gde će i na kom bazenu trenirati, a ukoliko ne bi dobili slobodne termine, trenirali su u parku na Tašmajdanu.

Takođe su poručili da odijaju dalju saradnju sa trenutnom upravom i nadaju se pozitivnim promenama.

Nastavku prenosimo oba pisma u celosti.

Pismo podrške prvotimaca VK Partizan

VK Partizan

Foto: MN Press

- Mi, igrači VK Partizana, koristimo ovu priliku da apsolutno podržimo sve zahteve i namere naših starijih, proslavljenih vaterpolista. Još jednom želimo iz prve ruke da ukažemo na probleme sa kojima smo se susretali, od kako smo postali prvotimci VK Partizana. Prethodna sezona je bila neizdrživa, više od pet meseci nisu postojali ni osnovni uslovi za trening na našem bazenu. Bili smo prinuđeni da tražimo termine na drugim bazenima, kako u
Beogradu, tako i po drugim gradovima u Srbiji.

- Svaki vikend smo čekali informaciju gde treniramo sledeće nedelje. Kada ne bi dobili slobodne termine na drugim bazenima, trenirali smo u parku na Tašmajdanu. I pored svih ovih problema nismo imali ni minimalno razumevanje, ni podršku od strane Uprave. Da ne spominjemo da smo opremu dobijali od naših sponzora, darodavaca, a o platama i da ne govorimo.

- Zbog svih ovih problema sa kojima smo se borili, veoma smo zahvalni Filipoviću, Gociću, Nikiću, Koroliji... i ostalim našim starijim kolegama što su pokrenuli inicijativu za promenu u VK Partizan. Odbijamo svaku dalju saradnju sa trenutnom upravom, i nadamo se da će do pozitivnih promena doći što pre. Molimo sve koji mogu, da pomognu VK Partizan da se vrati na stare staze slave i uspeha.

Pismo podrške Udruženja trenera VK Partizan

VK Partizan

Foto: MN Press

Udruženje trenera održalo je sastanak na kojem je dogovoreno je da treneri neće potpisivati ugovore sa klubom sve dok se upravljanje klubom ne vrati u legalne tokove, odnosno dok se uspešno ne organizuje Skupština. Nju je potrebno da zakaže legalni predsednik Skupštine Zoran Avramović, sa tačkama dnevnog reda koje je u svom rešenju naveo Gradski sekretarijat sa sport, a svojom odlukom potvrdilo Ministarstvo omladine i sporta.

Treneri će u ovom periodu u punom kapacitetu i profesionalno ispunjavati sve svoje obaveze prema ekipama za koje su zadužene.

Dodatno, treneri će na minimum svesti komunikaciju sa kancelarijom kluba do uspešnog završetka Skupštine koju će zakazati Zoran Avramović. Minimum komunikacije obuhvata sportsku problematiku (oragnizacija treninga, utakmica,putovanja) eventualne situacije u vezi sa virusom COVID-19 i organizaciju Skupštine kluba u organizaciji Avramović Zorana.

Treneri zahtevaju da kancelarija prestane sa opstrukcijom u procesu rada trenera, da se pod hitno deblokira račun Udruženja kako bi se trenerima isplatila plata, koju nisu primili već četiri meseca.

Treneri: Mirko Petrović, Miloš Korolija, Nebojša Mitrić, Marko Bašić, Aleksandar Nikolić, Siniša Budrak, Safet Hodžić, Nenad Ilić, Dušan Gajić, Nebojša Davidović, Matija Ćulafić, Teodor Bradajić i Uroš Predragović

Video: Sekretar Partizana Mirko Bradajić otkrio da je klub iz godine u godinu dobija sve manje para

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    Jedini i jedini krivac za propast VK Partizan i pokušaj uništenja KK Partizan je DRŽAVA i pojedini ljudi na Vlasti to je očigledno po tome koliko para dobija FKCZ i KKCZ i VKCZ pogledajte ko vodi te klubove i sve je jasno.

  • Filip

    🔒

  • Aleksandar

    Stavljaj katanac i gasi svetlo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima