• 21

Novak Đoković i Delije pomažu Srbima na Kosovu: Stigli respiratori u najtežem trenutku za Mitrovicu

Fondacija Novak Đoković i Fondacija Delije udruženim snagama pomogli su Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici

  • 21
Novak Đoković

Novak Đoković na utakmici Crvene zvezde na Marakani; Foto: MN Press

Udruženim snagama, Fondacije "Novak Đoković" i "Delije" uručile su donaciju Kliničko-bolničkom centru (KBC) u Kosovskoj Mitrovici. Fondacija Novak Đoković donirala je dva respiratora i 14 pacijent monitora, dok su Fondacija "Delije" i Humanitarna organizacija „Svi za Kosmet“ donirali sredstva za nabavku još jednog respiratora.

- Poslednjih nekoliko dana, uvideli smo da se nikako ne smemo opustiti. U vreme kada korona virus i dalje ne jenjava, ne predajemo se ni mi. Današnja donacija je samo mali znak naše solidarnosti i podrške usmerene pre svega prema zdravstvenim radnicima, koji zaslužuju svu našu pomoć u teškoj situaciji sa kojom se sada suočavamo - izjavila je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

V.D. direktor Zdravstvenog centra "Kosovska Mitrovica" doc. dr Zlatan Elek izrazio je zahvalnost Fondacijama za donaciju respiratora i ostale medicinske opreme.

- Svaka donacija narodu na Kosovu i Metohiji je od velikog značaja. Od posebnog je značaja ova donacija u medicinskoj opremi koja Kliničko bolničkom centru Kosovska Mitrovica stiže u najpotrebnijem i najtežem trenutku. Donacija stiže u trenutku kada se na teritoriji severa Kosova i Metohije naglo povećava broj obolelih. Donirana medicinska oprema biće odmah stavljena u funkciju u svrhu poboljšanja zdravstvenog stanja obolelih.

- Svi zaposleni se zahvaljuju u ime svih pacijenata i u svoje ime na doniranoj opremi koja nam je dostavljena i koja će biti upotrebljena za poboljšanje kvaliteta zdravstvene zaštite“, istakao je v.d. direktor Zdravstvenog centra "Kosovska Mitrovica" doc. dr Zlatan Elek

Novak Đoković, Fondacija Delije, kosovska Mitrovica, respiratori

Lekari koji su primili pomoć u Kosovskoj Mitrovici u vidu repspiratora i pacijent monitora; Foto: Ivan Raković

Da podsetimo, na početku zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19, osnivači Fondacije Novak Đoković, Novak i Jelena Đoković, donirali su milion evra za nabavku neophodne medicinske opreme za bolnice i zdravstvene ustanove širom Srbije.

- Veliko hvala Noletu i ljudima u njegovoj fondaciji za saradnju na ovom projektu jer je zaista bilo skoro nemoguće doći do respiratora u trenucima kada ceo svet želi da dođe do njih. Srećni smo što smo u prilici da zajedničkim snagama pomognemo zdravstvenim ustanovama i medicinskim radnicima koji su u svakodnevnom kontaktu sa obolelima od korona virusa - izjavili su iz Fondacije Delije.

Novak Đoković, Fondacija Delije, kosovska Mitrovica, respiratori

Deo opreme koji je stigao kao pomoć KBC Kosovska Mitrovica; Foto: Ivan Raković

Do sada su Kliničkom centru u Kragujevcu uručena četiri respiratora i 20 kliničkih monitora. Opštoj bolnici u Kruševcu uručeno je pet respiratora i pet kliničkih monitora, dok su Opšta bolnica Čačak, Opšta bolnica Ćuprija i Opšta bolnica “Studenica“ – Kraljevo dobili po pet kliničkih monitora za praćenje stanja pacijenata.

Takođe, zahvaljujući ovoj humanoj akciji, Klinika za Infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije postala je bogatija za najsavremeniji Siemens skener sa svom dodatnom opremom, dok je početkom jula Fondacija donirala Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj aparat za dezinfekciju površina, a klinici za pulmologiju Kliničkog centra Srbije pet neinvazivnih respiratora i antibakterijske klompe.

Novak je inače trenutno u Bosni i Hercegovini, gde se nalazi na odmoru i obilazi prirodne lepote i znamenitosti, a dobio je i najviše odlikovanje Republike Srpske.

Trenutno je na Jahorini, gde je imao improvizovani trenig sa svojim ocem Srđanom, što možete videti i u priloženom videu.

Video: Srđan i Novak treniraju s balvanima na leđima na planini u Bosni

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima