"Olimpijske igre u Tokiju se neće držati, ako se situacija ne popravi"

Predsednik Organizacionog komiteta Igara ističe da odlaganja više neće biti, već samo otkazivanja

  • 0
Olimpijske igre Tokio 2020 Foto: AP/Tanjug

Olimpijske igre  u Tokiju možda će  morati da budu otkazane, jer odlaganja više nema, ako se novi korona virus preusmeri na jači patogen,

Igre u Tokiju trebalo je da počnu 24. jula, ali su pomerene za sledeće leto i počeće 23. jula 2021. godine.

Međutim, predsednik Organizacionog komiteta OI u Tokiju Joširo Mori rekao je da se to takmičenje neće održati tada ako se situacija ne promeni.

Organizatori i Međunarodni olimpijski komitet (MOK) su u više navrata izrazili uverenje da će se Igre održati. MOK je, takođe, saopštio da se, u slučaju nepovoljne situacije, Olimpijske igre neće ponovo odlagati, već da će biti otkazane.

- Za nas bi bilo previše da odgovorimo na svako od ovih hipotetičkih pitanja. Mislim da ova situacija neće trajati više od godinu dana - naveo je Mori.

Istraživači su naveli da je za pronalazak vakcine potrebno još šest do devet meseci, a Mori je rekao da je to ključno. Postavlja se pitanje da li bi mladi sportisti trebalo da budu prioritet i da li bi svi pristali da se vakcinišu.

- Da li će se Olimpijske igre održati ili ne, pitanje je da li čovečanstvo može da pobedi korona virus. Konkretno, prvo treba razviti vakcinu ili lek - dodao je Mori.

Video: Zavirite na grandiozni Olimpijski stadion u Berlinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA