• 0

"Olimpijske igre u Tokiju se neće držati, ako se situacija ne popravi"

Predsednik Organizacionog komiteta Igara ističe da odlaganja više neće biti, već samo otkazivanja

  • 0

Olimpijske igre  u Tokiju možda će  morati da budu otkazane, jer odlaganja više nema, ako se novi korona virus preusmeri na jači patogen,

Igre u Tokiju trebalo je da počnu 24. jula, ali su pomerene za sledeće leto i počeće 23. jula 2021. godine.

Međutim, predsednik Organizacionog komiteta OI u Tokiju Joširo Mori rekao je da se to takmičenje neće održati tada ako se situacija ne promeni.

Organizatori i Međunarodni olimpijski komitet (MOK) su u više navrata izrazili uverenje da će se Igre održati. MOK je, takođe, saopštio da se, u slučaju nepovoljne situacije, Olimpijske igre neće ponovo odlagati, već da će biti otkazane.

- Za nas bi bilo previše da odgovorimo na svako od ovih hipotetičkih pitanja. Mislim da ova situacija neće trajati više od godinu dana - naveo je Mori.

Istraživači su naveli da je za pronalazak vakcine potrebno još šest do devet meseci, a Mori je rekao da je to ključno. Postavlja se pitanje da li bi mladi sportisti trebalo da budu prioritet i da li bi svi pristali da se vakcinišu.

- Da li će se Olimpijske igre održati ili ne, pitanje je da li čovečanstvo može da pobedi korona virus. Konkretno, prvo treba razviti vakcinu ili lek - dodao je Mori.

Video: Zavirite na grandiozni Olimpijski stadion u Berlinu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima