≫ 

Katar najavio kandidaturu za Olimpijske igre 2032. godine

Dva puta nisu uspeli da dobiju kandidaturu, ali možda će posle organizacije Mundijala sve biti drugačije

  • 3
Olimpijske igre, Tokio Foto: Tanjug/AP

Katar, domaćin Svetskog fudbalskog prvenstva 2022. godine, kandidovaće se za organizaciju Olimpijskih igara 2032. godine, saopštio je Olimpijski komitete te zemlje.

Kako se navodi, Katar je već Međunarodnom olimpijskom komitet (MOK) podne zahtev za za pridruživanje fazi "kontinuiranog dijaloga" o domaćinu budućih Igara.

Želju da organizuju Igre 2032. godine do sada su javno iskazali Indija, australijska savezna država Kvinslend sa glavnim gradom Brizbejnom, kineski grad Šangaj, a nagađa se i o potencijalnoj zajedničkoj kandidaturi Severne i Južne Koreje.

Katar se do sada dva puta neuspešno kandidovao - za OI 2016. koje je dobio Rio de Žaneiro i Olimpijske igre 2020. u Tokiju, koje su zbog pandemije prebačene za sledeću godinu.

Video: Slobodan Kovač o najluđim anegdotama sa Olimpijskih igara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dg

    27. jul 2020 | 18:16

    Bice fenomenalno. Igrace se svi sportovi na pijesku. Fudbal na pijesku, odbojka na pijesku, rukomet na pjesku, košarka na pijesku, vaterpolo u zivom pijesku, itd

  • Krkubu

    27. jul 2020 | 18:57

    Ne može bre!Neka Arapi,Kinezi i Japanci prave sebi sportske igre kojim se inace bave!Neću više fa hleda SP u kosarci u Kini!Ili SP u fudbal u Kataru negde u decembru ili januaru zato sto samo tada može!Nek jasu kamile i nek igraju stoni tenis a ne da se trte u evropske sportove.

  • alal vera alal vera

    27. jul 2020 | 18:23

    morace da budu u decembru isto kao i svetsko prvenstvo u fudbalu.zato sto su temperature i toku letnjih meseci 50 C.licemeri

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA