≫ 

Ludi ispadi igrača Zvezde i Partizana: Napravili haos zbog pesama i statusa, jednom pretili ubistvom

Sportisti se često zanesu pa zaborave u kom dresu i za koga igraju, pa to može da donese neprijatne scene

  • 4
Vasilije Micić, Takuma Asano, Duško Tošić, Kodi Miler Mekintajer Foto: Telegraf, FK Partizan, MN Press

Sportisti koji igraju za večite rivale Crvenu zvezdu i Partizan često su akteri nepromišljenih izjava, koje daju u nekoj vrsti uzbuđenja, ili pod dejstvom alkohola, tokom proslave trofeja.

Poslednji u nizu je košarkaš Partizana Kodi Miler Mekintajer koji je na Tviteru objavio poruku podrške Zvezdi.

Novi igrač Partizana je, navodno opklade radi, na svom tviter nalogu napisao "napred Zvezda, samo napred Zvezda" uz crveno-bele kružiće, i začas je pokrenuo buru nezadovoljstva među navijačima svog novog kluba koji su, naravno, alergični na takve stvari.

Upravo je ovaj njegov ispad bio povod da se prisetimo još nekih momenata sportista dva kluba kada su imali slične gafove.

Duško Tošić pred severom pevao "je** cigane" posle pobede u derbiju

Duško Tošić, Boban Bajković Slavlje tokom koga je Tošić imao ispad; Foto: MN Press

Sledeći primer je iz 2012. Fudbaler Crvene zvezde Duško Tošić imao je nezampaćen gaf podno severne tribine prilikom proslave pobede nad Partizanom u prvom meču polufinala Kupa Srbije!

Egzaltirani igrači zajedno sa vernim pristalicama na severnoj tribini složno su zapevali na račun komšija “Je.. Grobare”, a Duško Tošić je greškom zapevao “Je.. Cigane”!

Ipak, ubrzo se ispravio i počeo da peva “pravu pesmu” sa ostatkom tima. Pogledajte i sami kako je to izgledalo.

Vasa Micić poveo grobarsku pesmu na Zvezdinoj proslavi titule na Malom Kalemegdanu

Vasilije Vasa Micić Vasa Micić u transu, pod dejstvom alkohola, zapevao Grobarsku pesmu pred Delijama na proslavi; Foto: Telegraf

Nešto kasnije 2016. godine košarkaši Crvene zvezde odbranili su titulu prvaka Srbije i tradicionalno su je proslavili na Malom Kalemegdanu pred svojim najvatrenijim navijačima. Tokom slavlja viđena je i veoma neprijatna situacija za plejmejkera crveno-belih Vasilija Micića.

Okupljeni navijači su bili u neverici kada je umesto Zvezdine pesme poveo čuvenu pesmu Grobara - ''Da volim crno-bele''. Međutim, brzo se ispravio, i zapevao pravu pesmu.

Video: Blam Vase Micića, poveo Partizanovu pesmu pred Delijama na Zvezdinom slavlju

Asano razbesneo Grobare zbog snimka Delija sa derbija

Takuma Asano Foto-montaža: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Ni Japanac Takuma Asano nije mogao da prođe bez gafa. Fudbaler Partizana, izazvao je veliki bes navijača crno-belih zbog poteza posle derbija u martu ove godine.

Nije oduševio Asano partijom, a dodatno je iz takta izbacio navijače jer je objavio fotografiju i dva snimka sa stadiona "Rajko Mitić".

Želeo je da pokaže Asano sunarodnicima iz Japana kako izgleda ambijent večitog derbija, ali kao da je zaboravio da je ovde rivalstvo ipak prevazišlo mnoge granice.

Objavio je ambijent koji su napravile Delije, zatim i atmosferu na jugu, Grobarima nije bilo svejedno što je promovisao navijače protivničkog tabora.

Oprema Partizana, a kapa Zvezde

Zanimljiv je gaf mladog odbojkaša Alekse Brovića tadašnjeg igrača Partizana, sina našeg proslavljenog reprezentativca pokojnog Dejana Brđovića. On je otišao korak dalje, pa je, noseći opremu Partizana, sa sve grbom, hladnoću na glavi pokrio - kapom fudbalskog kluba Crvena zvezda!

Aleksa Brđović Foto: Facebook

Sličnu situaciju imao je i Nemanja Radonjić, koji je kao klinac igrao za mlađe kategorije Partizana, a na treninge je dolazio u kapi Crvene zvezde, za koju nije krio da mu je u srcu i gde je posle nastavio seniorsku karijeru.

Nemanja Radonjić, Luka Jović, Marko Gobeljić Nemanja Radonjić (u sredini) i Luka Jović (desno)Foto: Marko Jovanović

Gafovi posle prelaska u rivalske klubove: Stojkoviću pretili ubistvom zbog majice

Kao bonus ispade igrača donosimo vam one koji su se desili nakon što su igrači jednog tima prešli u rivalski tim.

Sve je počelo još 2010. gafom Vladimira Stojkovića sa majicom. “Oprostite mi moju ružnu prošlost“ bilo je ispisano na prednjoj strani majice Vladimira Stojkovića koju je nosio na 139. večitom derbiju ispod dresa Partizana.

Vladimir Stojković - Stojke, oprostite mi moju ružnu prošlost Vladimir Stojković sa majicom i porukom na prvom večitom derbiju u dresu Partizana; Foto: partizan.rs

Crno-beli su slavili (1:0), a Stojković je majicu pokazao navijačima crno-belih, dajući jasnu poruku da mu Zvezda više nije na srcu, zbog čega su ga navijači Zvezde zamrzeli najviše na svetu, a čak je bilo priča i o eventualnom pokušaju ubistva, koje je navodno planirano u Đenovi, kada ga je spasio Dejan Stanković, koji je stao pred navijače Zvezde na čelu sa Ivanom Bogdanovim.

-  Ne smatram da je ovo provokacija, ali moj odnos prema Zvezdi više nije isti. Nisam uradio ništa neobično posle pobede u derbiju, otišao sam da se radujem sa mojim navijačima i porukom im rekao šta mislim – pojasnio je svoj potez nekadašnji ljubimac „severa“, a sada miljenik „juga“.

Ožegović napravio haos statusima na Fejsbuku gde je vređao Partizan pre dolaska u ovaj klub

Ispadi igrača su se nastavili i kasnije. U avgustu 2017. navijači Partizana su izrazili revolt zbog dolaska Ognjena Ožegovića, koji ni u Vojvodini nije krio koliko voli Crvenu zvezdu, a samo mesec dana pre potpisivanja ta Partizan, je emotivnim rečima pričao o crveno-belima.

-  Možda sam u početku sve zamišljao malo drugačije, ali mnogo snova mi se već ostvarilo. Da zaigram za reprezentaciju Srbije na tri Evropska prvenstva. Bez obzira što je reč o mlađim kategorijama. Da zaigram na Marakani pred Delijama. Naredni san je da osvojim titulu sa Zvezdom i da se radujem ispod severa. To su sve realni snovi, onaj teži je da zaigram u Premijer ligi - rekao je Ožegović tada u intervjuu za Mondo.

Ognjen Ožegović Ognjen Ožegović sa fantomkom Zvezde sekao badnjak; Foto: Instagram.com/ognjen_51

Posle prelaska u Partizan, postala je aktuelna fotografija Ožegovića koji je u Zvezdinoj fantomki slavio Božić nekoliko meseci ranije. Tu fotografiju je Ožegović obrisao sa Instagrama, a pozirao je uz sekiru, badnjak i rakiju.

Naravno, isplivali su i njegovi Fejsbuk stastusi iz 2016. donosno godinu dana pre prelaska u Partizan.

Ognjen Ožegović Foto: partizan.rs, Facebook

Međutim, njegovi gafovi su se nastavili i dalje, ali ovoga puta u suprotnom smeru, prema Zvezdi. Tako je Ožegović 2018. na jednoj proslavi kao igrač Partizana, pevao čuvenu pesmu Grobara za Lamine Dijaru.

"Niko te nikad voleti neće, k'o što te volim ja... Dijara, Dijara, ubico cigana", zapevao je Ožegović na pomenutom snimku.

Video: Slobodna bacanja od 200 evra: Ožegović vs Bambi Tošić

Radivoj Bosić poslednji slučaj

Noviji slučaj je i iz 2019. Transfer tinejdžera Radivoja Bosića (19) iz Zvezde u Partizan nije odjeknuo kao svojevremeno Stojkovićev iz Nanta među crno-bele, još manje kao Milka Đurovskog sa Marakane u Humsku ili Ožegovića u stom smeru, ali je zbog navijačke pozadine fudbalera, zagolicao osetljive strasti u oba tabora.

Odmah po pristupanju Partizanu, Bosić se brže bolje predstavio u novoj sredini kao navijač crno-belih, svoje tvrdnje dokumentovao fotografijama u komplet opremi Partizana i tako sebi "kupio" mir u taboru.

Međutim, Bosić je ne tako davno pevao Zvezdine navijačke pesme dok je kao igrač crveno-belih slavio pobede i uspehe.

Taj video je počeo da kruži društvenim mrežama, na njemu se vide mladi Zvezdini fudbaleri u autubusu, sa njima i Bosić, razdragani, u veselju prepušteni navijačkom zanosu.

"Volim je do ludila, zato što sam Delija" - tresao se autobus od pesme, a Bosić bio jedan od najglasnijih.

Video: Novi fudbaler Partizana peva Zvezdine pesme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA