Holanđaninu operisano lice posle strašne nesreće na biciklističkoj trci: Krivac se izvinio

Holandski biciklista Dilan Gronevegen izvinio se zbog katastrofalne greške koja je ugrozila život njegovom sunarodniku Fabiju Jakobsenu u sredu

  • 1
Foto: Printscreen Twitter

Vozila se prva etapa Trke kroz Poljsku i Jakobsen je sa desne strane napao Gronevegena pred ciljem.

Vozio je oko 80 kilometara na čas u punom sprintu kada ga je Gronevegen zatvorio i "odsekao", a Jakobsen je udario u reklame i preleteo ogradu, pokupio fotografa usput i zadobio povrede opasne po život.

Lekari su ga jedva intubirali i smešten je u veštački indukovanu komu, a uz to je morao da prođe i operaciju lice zbog preloma unutar usne duplje i gornjeg dela disajnog trakta.

- Osećam se grozno zbog onoga što se desilo. Ne mogu da nađem reči da opišem koliko mi je žao Fabija i ostalih koji su povređeni. Ono što je najvažnije sada je njegovo zdravlje, mislim o tome konstantno - rekao je Gronevegen dan posle incidenta.

On je u trenutku sudara i sam pao i kao provplasirani je prošao kroz cilj, ali je kasnije diskvalifikovan, pa je pobeda etape dodeljena Jakobsenu.

Dilanov tim, Džambo-Visma saopštio je da je i njihov biciklista pri padu doživeo prelom ključne kosti, a još nekoliko sportista je palo u masovnom incidentu.

Iz Džambo Visme su poručili i da će uskoro u detalje razgovarati naknadno o svemu što se desilo, te da je sada najvažnije da se svi oporave. Za to vreme, iz DQS ekipe za koju vozi Jakobsen su poručili da Fabiju nisu snimanjima otkrivene ozbiljne povrede mozga kičme.

Video: Saobraćajna nesreća u Novom Sadu: Auto pokosio tinejdžera u Novom Sadu dok je vozio bicikl

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    6. avgust 2020 | 19:09

    Treba ga doživotno izbaciti iz sporta i poslati ga na robiju za pokusaj ubistva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA