• 0

"Treniramo i čekamo početak međunarodnih takmičenja"

Predsednik Džudo saveza Ivan Todorov posetio takmičare na pripremama

  • 0

Predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov obišao je članove nacionalnog tima, koji su na pripremama u trening kampu u Banji Kanjiža.

Više od dva meseca radilo se na pripremi projekta Džudo saveza Srbije, održavanje prvog trening kampa u Banji Kanjiža posle obustavljanja rada, kako sportskih klubova, tako i nacionalnih timova, saveza zbog situacije izazvane pandemijom korona virusa.

- Mi smo prvi Savez koji je ušao u ovako riskantan projekat. Naša strepnja je bila opravdana, ali zahvaljujući našoj odgovornosti, preduzetim merama, uspeli smo da ovu akciju dovedemo do kraja i da ih kući vratimo zdrave. Ujedno imali smo i veliku odgovornost prema ustanovi u kojoj se nalazimo i u kojoj radi 250 ljudi- rekao je Todorov.

- Pre dolaska i ulaska u Banju Kanjiža svi naši takmičari i treneri morali su da urade PCR test. Pri ulasku u Banju urađeni su i brzi testovi. Mi smo se prilagodili i internim merama ove ustanove. Vodili smo mnogo računa o svakom detalju, ni jedan trening nije prošao da se našim takmičarima, trenerima i prisutnima u sali nije merila temperatura. Preduzeli smo kao što i sami vidite sve mere da ne dođe do onog najgore iuUspeli smo u tome."

Priprema i realizacija trening kampa u Banji Kanjiža rezultat je rada tima Džudo saveza Srbije.

Ivan Todorov

Foto: MN Press

- Džudo savez Srbije može da bude reper ostalim savezima da se neke stvari mogu odraditi i da mi jednostavno moramo da živimo i radimo ali da uvek imamo na umu da smo u jednoj opasnosti i da je na nama odgovornost. Čovek mora da izgradi takvu svest da koliko štiti sebe toliko štiti i druge.

- Mi moramo da radimo jer život ne sme da prestane, moramo da se brinemo o zdravlju ovih ljudi i a sačuvamo njihove karijere. U te karijere je uloženo mnogo vremena, novca, emocija, suza i nadanja, mi imamo jedan evidentan kvalitet koji moramo da sačuvamo. Verujem da će ova akcija i sve ovo što smo uradili naići na podršku i dobiti neka priznanja od nekih većih sportskih struktura. Učinili smo veliki napor, život se nastavlja dalje - rekao je Todorov.

Iako su se po prvi put u istoriji sportisti susreli sa odlaganjem Olimpijskih igara, srpski džudisti imaju jasan cilj pred sobom.

- Bez obzira što je ovo bila olimpijska godina i što je pandemija korona virusa srušila sve naše planove, mi moramo da nastavimo vredno da treniramo i čekamo početak međunarodnih takmičenja. Dobra vest je da će već krajem oktobra da se pokrene IJF- tur sa prvim Gran prijem u Budimpešti. Polako se uspostavlja život, polako se vraćaju sportisti u sportske hale i nadam se da ćemo nastaviti da postižemo sjajne rezultate, koje smo i pre postizali. U doba korone svi su trenirali, prvo individualno a posle i zajedno uz poštovanje mera koje je preporučilo Ministarstvo sporta - kaže Todorov.

Ivan Todorov

Foto: MN Press

Srpski džudisti su tokom vanrednog stanja svojim primerom jasno pokazali kako se brine o našim najstarijim sugrađanima.

- Pored treninga Džudo Savez je imao svoje akcije i aktivnosti, a to je da su naši sportisti bili volonteri koji su pomagali starijima u svim gradovima odakle dolaze naši reprezentativci. Imali smo i jednu akciju a to je pomoć pre svega svim našim džudo penzionerima kroz jednu malo pomoć, odnosno paketima pomoći. Mislim da je to bilo nešto najlepšte što smo mogli da uradimo u toku krize. Džudo Savez je pomogao i regionu, pre svega Džudo savez Vojvodine i Džudo savez Beograda i centralne Srbije, uz te akcije koje su bile nešto najlepše tokom pandemije korone.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima