≫ 

"Treniramo i čekamo početak međunarodnih takmičenja"

Predsednik Džudo saveza Ivan Todorov posetio takmičare na pripremama

  • 0
MATTEO PIRAS, STRAHINJA BUNCIC Strahinja Bunčić (desno, arhiva), Foto: MN Press

Predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov obišao je članove nacionalnog tima, koji su na pripremama u trening kampu u Banji Kanjiža.

Više od dva meseca radilo se na pripremi projekta Džudo saveza Srbije, održavanje prvog trening kampa u Banji Kanjiža posle obustavljanja rada, kako sportskih klubova, tako i nacionalnih timova, saveza zbog situacije izazvane pandemijom korona virusa.

- Mi smo prvi Savez koji je ušao u ovako riskantan projekat. Naša strepnja je bila opravdana, ali zahvaljujući našoj odgovornosti, preduzetim merama, uspeli smo da ovu akciju dovedemo do kraja i da ih kući vratimo zdrave. Ujedno imali smo i veliku odgovornost prema ustanovi u kojoj se nalazimo i u kojoj radi 250 ljudi- rekao je Todorov.

- Pre dolaska i ulaska u Banju Kanjiža svi naši takmičari i treneri morali su da urade PCR test. Pri ulasku u Banju urađeni su i brzi testovi. Mi smo se prilagodili i internim merama ove ustanove. Vodili smo mnogo računa o svakom detalju, ni jedan trening nije prošao da se našim takmičarima, trenerima i prisutnima u sali nije merila temperatura. Preduzeli smo kao što i sami vidite sve mere da ne dođe do onog najgore iuUspeli smo u tome."

Priprema i realizacija trening kampa u Banji Kanjiža rezultat je rada tima Džudo saveza Srbije.

Ivan Todorov Foto: MN Press

- Džudo savez Srbije može da bude reper ostalim savezima da se neke stvari mogu odraditi i da mi jednostavno moramo da živimo i radimo ali da uvek imamo na umu da smo u jednoj opasnosti i da je na nama odgovornost. Čovek mora da izgradi takvu svest da koliko štiti sebe toliko štiti i druge.

- Mi moramo da radimo jer život ne sme da prestane, moramo da se brinemo o zdravlju ovih ljudi i a sačuvamo njihove karijere. U te karijere je uloženo mnogo vremena, novca, emocija, suza i nadanja, mi imamo jedan evidentan kvalitet koji moramo da sačuvamo. Verujem da će ova akcija i sve ovo što smo uradili naići na podršku i dobiti neka priznanja od nekih većih sportskih struktura. Učinili smo veliki napor, život se nastavlja dalje - rekao je Todorov.

Iako su se po prvi put u istoriji sportisti susreli sa odlaganjem Olimpijskih igara, srpski džudisti imaju jasan cilj pred sobom.

- Bez obzira što je ovo bila olimpijska godina i što je pandemija korona virusa srušila sve naše planove, mi moramo da nastavimo vredno da treniramo i čekamo početak međunarodnih takmičenja. Dobra vest je da će već krajem oktobra da se pokrene IJF- tur sa prvim Gran prijem u Budimpešti. Polako se uspostavlja život, polako se vraćaju sportisti u sportske hale i nadam se da ćemo nastaviti da postižemo sjajne rezultate, koje smo i pre postizali. U doba korone svi su trenirali, prvo individualno a posle i zajedno uz poštovanje mera koje je preporučilo Ministarstvo sporta - kaže Todorov.

Ivan Todorov Foto: MN Press

Srpski džudisti su tokom vanrednog stanja svojim primerom jasno pokazali kako se brine o našim najstarijim sugrađanima.

- Pored treninga Džudo Savez je imao svoje akcije i aktivnosti, a to je da su naši sportisti bili volonteri koji su pomagali starijima u svim gradovima odakle dolaze naši reprezentativci. Imali smo i jednu akciju a to je pomoć pre svega svim našim džudo penzionerima kroz jednu malo pomoć, odnosno paketima pomoći. Mislim da je to bilo nešto najlepšte što smo mogli da uradimo u toku krize. Džudo Savez je pomogao i regionu, pre svega Džudo savez Vojvodine i Džudo savez Beograda i centralne Srbije, uz te akcije koje su bile nešto najlepše tokom pandemije korone.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA