≫ 

Trener Vašingtona primio infuziju, Brejdi poražen na debiju: Šta je obeležilo 1. kolo NFL

Počeo je i NFL, prvo kolo je donelo nekoliko zanimljivih mečeva

  • 2
Ron Rivera Foto: AP/Tanjug

Fudbalski tim Vašingtona, koji se donedavno zvao Vašington Redskinsi, definitivno je obeležio početak NFL lige i mečeve u noći između nedelje i ponedeljka!

Iako su na poluvremenu gubili 17:0 od Filadelfije kod kuće, u nastavku su uspeli da preokrenu, slave sa 27:17 i tako započnu sezonu pobedom na svom terenu prvi put od 2014. godine.

Američki mediji prenose da je ključ preokreta možda i govor kvoterbeka Dvejna Haskinsa koji se saigračima obratio na početku drugog dela. A šansu da se obrati dobio je nakon što je trener Ron Rivera morao na poluvremenu da primi infuziju iz predostrožnosti.

Naime, Riveri je u avgustu ove godine dijagnostifikovan karcinom.

- Govor je otprilike išao ovako: "Igramo kod kuće. Mi smo domaći tim, oni su gosti. Ovo je naša kuća." - otkrio je reči medijima u SAD kvoterbek Dvejn Haskins.

Vašingotn je u najkraćem mogućem roku smanjio na 17:7, a onda su usledila još dva tačdauna za potpuni preokret i vođstvo od 20:17.

Najveću pažnju svakako je privukao debi Toma Brejdija za Tampa Bej koji je poražen od Nju Orleans Sejtsa rezultatom 34:23!

Brejdi je prvu sezonu u nekom dersu koji nije onaj Petriotsa počeo sjajno - tačdaunom, ali je potom sve bilo veoma teško za Tampu. Dva puta su mu presekli loptu, jednom je viđen i tačdaun, da bi šestostruki osvajač Superbola u međuvremenu imao i dva sjajan dodavanja za dva tačdauna svog tima.

S druge strane, Nju Ingland Petriotski su eru posle Brejdija započeli trijumfom protiv Majami Delfinsa (21:11), uz dva tačdauna njegovog naslednika Kema Njutona.

Ukoliko ste pratili Telegraf prethodnih dana, mogli ste da pročitate zanimljivu priču o Njutonu koji je ostavio striptizetu i smuvao se sa Instagram modelom, a za šest godina sa njih dve ima sedmoro dece.

Tri tima su bila posebno raspoložena prvog dana, što se tiče ofanzivnih poena. U pitanju su Sijetl Sihoksi koji su u svojim redovima imali raspoloženog Rasela Vilsona ( 4 dodavanja za tačdaun)i koji su dobili Atlantu Falkonse sa 38:25.

Zatim su tu i Baltimor Rejvensi koji su pregazili Klivlend rezultatom 38:6, dok je Grin Bej ostvario najveći rezultat pobedom nad Minesotom rezultatom 43:34. Blistao je Aron Rodrigez sa četiri tačdaun asistencije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA