• 1

Bronza za srpske kajakaše na Svetskom kupu

Nova medalja odraz dobrog rada i kvaliteta

  • 1

Muški kajakaški četverac na 500 metara osvojio je bronzanu medalju na Svetskom kupu u Segedinu. Nebojša Grujić, Marko Novaković, Anđelo Džombeta i Marko Dragosavljević do bronze je stigao u vremenu od 1 minuta 23 sekunde i 14 stotinki.

Pobedila je posada Francuske: Burže, Bomon, Le Flo Dekoršemon, Muge (1:21.51), dok je srebro pripalo posadi Ukrajine: Danilenko, Siromjatnikov, Kuharik i Semikin (1:22.07).

Naša druga posada četverca u sastavu: Stefan Vrdoljak, Vojin Rudović, Danilo Živković i Luka Stojkov takmičenje u Segedinu završila je u polufinalu u kom su trku izveslali za 1:27.96, što im je donelo 9. mesto. Mesto u finalu obezbedile su samo tri prvoplasirane ekipe.

Ženski četverac u sastavu: Marija Dostanić, Eva Barta, Olivera Mihajlović i Dunja Stanojev zauzeo je 8. mesto. Naša ženska posada finale je izveslala za 1:40.53.

Zlato su osvojile Ukrajinke: Kičasova-Skorik, Kuklinovska, Todorova i Povk (1:33.86), srebro je pripalo Francuskinjama Hostens, Maje, Paoleti i Žamelo (1:34.36), dok su se bronzom okitile Ruskinje: Podolskaja, Anjušina, Dolgova, Černigovskaja (1:36.46).

Kajakaši četverac

Foto: Nebojša Radović / KSS

Juniorska posada dvoseda na 200 metara, Željana Petrović i Anastazija Bajuk zauzela je 7. mesto pošto je finalnu trku izveslala za 40.68 sekundi.

Zlato je pripalo posadi Rusije Kovnir-Dolgova (37.77), srebro Mađaricama Luč-Kiš (38.55), a bronza Austrijkama Lehaci-Švarc (39.03).

Do kraja dana naši takmičari veslaće još tri finala. Dve posade u mešovitom dvosedu na 200 metara, Dragosavljević će veslati sa Dunjom Stanojev, dok će Novaković biti u čamcu sa Biljanom Relić, i Kristina Bedeč u jednosedu na 5000 metara.

Video: Ovako je kajakaš Bojan Zdelar osvojio srebro na EP

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima