≫ 

Bronza za srpske kajakaše na Svetskom kupu

Nova medalja odraz dobrog rada i kvaliteta

  • 1
Kajakaši četverac Foto: Nebojša Radović / KSS

Muški kajakaški četverac na 500 metara osvojio je bronzanu medalju na Svetskom kupu u Segedinu. Nebojša Grujić, Marko Novaković, Anđelo Džombeta i Marko Dragosavljević do bronze je stigao u vremenu od 1 minuta 23 sekunde i 14 stotinki.

Pobedila je posada Francuske: Burže, Bomon, Le Flo Dekoršemon, Muge (1:21.51), dok je srebro pripalo posadi Ukrajine: Danilenko, Siromjatnikov, Kuharik i Semikin (1:22.07).

Naša druga posada četverca u sastavu: Stefan Vrdoljak, Vojin Rudović, Danilo Živković i Luka Stojkov takmičenje u Segedinu završila je u polufinalu u kom su trku izveslali za 1:27.96, što im je donelo 9. mesto. Mesto u finalu obezbedile su samo tri prvoplasirane ekipe.

Ženski četverac u sastavu: Marija Dostanić, Eva Barta, Olivera Mihajlović i Dunja Stanojev zauzeo je 8. mesto. Naša ženska posada finale je izveslala za 1:40.53.

Zlato su osvojile Ukrajinke: Kičasova-Skorik, Kuklinovska, Todorova i Povk (1:33.86), srebro je pripalo Francuskinjama Hostens, Maje, Paoleti i Žamelo (1:34.36), dok su se bronzom okitile Ruskinje: Podolskaja, Anjušina, Dolgova, Černigovskaja (1:36.46).

Kajakaši četverac Foto: Nebojša Radović / KSS

Juniorska posada dvoseda na 200 metara, Željana Petrović i Anastazija Bajuk zauzela je 7. mesto pošto je finalnu trku izveslala za 40.68 sekundi.

Zlato je pripalo posadi Rusije Kovnir-Dolgova (37.77), srebro Mađaricama Luč-Kiš (38.55), a bronza Austrijkama Lehaci-Švarc (39.03).

Do kraja dana naši takmičari veslaće još tri finala. Dve posade u mešovitom dvosedu na 200 metara, Dragosavljević će veslati sa Dunjom Stanojev, dok će Novaković biti u čamcu sa Biljanom Relić, i Kristina Bedeč u jednosedu na 5000 metara.

Video: Ovako je kajakaš Bojan Zdelar osvojio srebro na EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA