Cupara posle odbrana o kojima se priča: Uživao sam u svakom trenutku, i dalje mi je sve neverovatno

Statističari kažu da ne pamte takav nastup jednog golmana, čak i decenijama unazad

  • 1
Vladimir Cupara, reprezentativni rukometni golman Foto: Milena Đorđević

Mađarski šampion Vesprem od početka sezone nastupa furiozno na rukometnoj sceni. Baš onako kako se od njih i očekivalo. Izdanje srpskog golmana, Vladimira Cupare, koji brani boje Vesprema, na poslednjoj utakmici protiv Balatonfureda opravdalo je sva očekivanja. Ako ne i više od toga.

Kako opisati nastup našeg reprezentativca koji je, kako kažu statističari, oborio rekorde neverovatnim učinkom i odbranama? Za njega je to svakako bilo veče iz snova. Za rukometnu publiku - pravo uživanje.

Podsećamo, Cupara je u prvom poluvremenu primio samo četiri gola, a u jednom trenutku imao je 90 odsto uspešnosti, jedan primljen gol i neverovatnih 11 odbrana. Meč je završen rezultatom 38:11.

- I taj jedan gol sam primio iz penala. I njega sam zamalo odbranio. Zanimljivo je da smo u pripremnom periodu protiv iste ekipe igrali nerešeno. U takmičarskom delu, nekad je teško motivisati se protiv malo slabijih ekipa, ali, eto, uspeli smo i to je rezultiralo ovako ubedljivom pobedom. Iskreno, i dalje mi je neverovatno sve ovo što se dogodilo, neizmerno sam srećan - rekao je Cupara za Telegraf.rs.

Statističari su nakon meča rekli da ne pamte takav nastup jednog golmana, čak i decenijama unazad.

- Lični rekord jesam oborio, za drugo nisam siguran. Možda sam nešto slično ostvario u mlađim kategorijama, ali u profesionalnoj karijeri ovo je stvarno neverovatno. Uživao sam u svakom trenutku i sigurno je da ću ovu utakmicu pamtiti ceo život - kaže Cupara.

Neverovatne odbrane bile su pravi uvod za ono što srpsku reprezentaciju očekuje sledećeg meseca u kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo, protiv Grčke i Belgije. Naš golman je optimističan pred te mečeve.

- Da budem iskren, iako je dosta toga novog u reprezentaciji, svi očekujemo pobede u obe utakmice, i protiv Grčke, i protiv Belgije - kaže samouvereno.

Video: Opkladila sam se sa golmanom rukometne reprezentacije Srbije Vladimirom Cuparom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA