Veliko priznanje za srpski sport: Jovović novi direktor Evropske badminton konfederacije

Veliko priznanje za srpskog funkcionera

  • 4
Radomir Jovović Foo: Badmintog savez Srbije

U subotu, 17. oktobra, održana je Redovna godišnja Skupština Evropske badminton konfederacije (BEC) u ‘’online’’ formatu kojoj su prisustvovali predstavnici 41 članice. Skupštinom su predsedavali Peter Tarcala, predsednik i Brajan Agerbak, generalni sekretar BEC.

Tokom prve virtuelne Skupštine BEC u dosadašnjoj istoriji donete se važne formalne odluke koje su se odnosile prevashodno na 2019. godinu dok je aktuelna, koju prati pandemija virusa COVID-19, detaljno analizirana. Za 2021. godinu su izneti planovi koji će biti dalje usklađivani. Poseban deo dnevnog reda Skupštine BEC odnosio se na izbore za potpredsednika i dva direktora BEC.

Portugalac, Žoao Matoš, reizabran je za potpredsednika. Škotlanđanka, Ema Mejson, je takođe ponovo dobila poverenje za obavljanje funkcije direktora dok je Radomir Jovović prvi put izabran na ovu značajnu poziciju koja podrazumeva i članstvo u bordu direktora Evropske badminton konfederacije. Mandat direktora BEC se odnosi na period 2020 – 2024.

Badminton Foto: MN Press

Nakon Godišnjeg zasedanja Skupštine BEC, održan je i prvi, virtuelni, višečasovni sastanak borda direktora na kojem je učešće uzeo i predsednik UO Badminton saveza Srbije.

- Srećan sam i ponosan. Nakon 25 godina kontinuiranog rada na razvoju srpskog badmintona i osam godina aktivnog članstva u komisijama Evropske badminton konfederacije, evropske kolege su mi ukazale veliko poverenje i čast izborom za direktora.

-Novu, veoma značajnu poziciju u menadžmentu evropskog badmintona, vidim kao ogromno lično kao i priznanje timu koji godinama predvodim i badmintonu u Srbiji u celini.

- Nakon prvog zvaničnog sastanka održanom nakon izbora, upoznao sam se bliže sa načinom rada. Kao član borda direktora imaću mogućnost da dam još veći doprinos daljem uspešnom razvoju evropskog badmintona. Nastojaću da ukazano poverenje u potpunosti opravdam.‘’ – izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije i novoizabrani direktor Evropske badminton konfederacije.

Video: Susret koji će mališani dugo pamtiti: Đoković se šetao pa deci održao čas tenisa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    18. oktobar 2020 | 13:17

    Inače, Badminton posle fudbala i košarke treći najpopularniji sport na BALKANU:)

  • Misko

    18. oktobar 2020 | 16:23

    Uvali se u fotelju a kolika je plata ?

  • Febo

    18. oktobar 2020 | 15:51

    Auu,e pa hvala im sto su nas se setili,a cuo sam da imamo velike sanse da dobijemo rukovodece mesto i u pluvanju u dalj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA