≫ 

Završen 4. Juniorski Kup nacija u boksu

Sjajan spektakl u Vrbasu

  • 0
Finale Kupa Nacija u boksu

Foto: BSS

Ring Centra za fizičku kulturu "Drago Jovović" u Vrbasu bio je mesto borbi za titule najboljih mladih boksera u okviru IV Juniorskog kupa nacija u boksu. Za naslove šampiona borili su se reprezentativaci Sjedinjenih Američkih Država, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije.

Tokom četiri dana takmičenja bokseri, ali i pripadnice nežnijeg pola ratnice plemenite veštine su odmeravali snage, da bi se na kraju u direktnom TV prenosu na TV Arena Fight stiglo do proglašenja šampiona.

Za najbolju reprezentaciju proglašena je selekcija Srbije, drugi je tim SAD, treća Severna Makedonija.

Lentu najbolje bokserke je ponela Sara Ćirković, za najboljeg boksera proglašen je Rastko Simić, najborbeniji par čine Đovani Jerković (BiH) – Uroš Milošević (SRB), najbolji tehničar je Mateja Petrovski (SRB), najbolji strani bokser je Amerikanac Lugo Eliah, najbolji sudija je Branislav Damnjanovski.

Finale Kupa Nacija u boksu

Foto: BSS

Usled ograničenih mogućnosti kretanja svoje učešće morale su da otkažu pojedine reprezentacije. Juniorski kup nacija 2019. obeležilo je prisustvo čak 25 reprezentacija sa četiri kontinenta, što ove godine nije bio slučaj usled svima poznati razloga zbog panedmije virusa korona koji se obrušio na celu planetu.

Turnir 2020. je otvorio Srđan Stanić, član Opštinskog veća za sport i omladinu, a u ime Bokserskog saveza i Organizacionog odbora turnira učesnike je pozdravio Jovica Panić. Uprkos tome što je zabeležen manji broj takmičara i selekcija, važno je što nije prekinut kontinuitet održavanja turnira i da je nastavljen plamen plemenite veštine, uz sportsko ponašanje i fer plej.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA