≫ 

Veljko Ražnatović pobedom startovao na prvenstvu Srbije

Pojedinačno Prvenstvo Srbije nastavlja se u petak u istoj dvorani, a finalni dueli planirani su za subotu.

  • 1
Veljko Ražnatović i prvenstvo Srbije

Foto: BSS

Pojedinačno prvenstvo Srbije u bosku za seniorke i senior startovalo je kvalifikacionim borbama u Smederevu, uz striktno pridržavanje epidemioloških mera propisanih od Kriznog štaba Vlade Srbije.

Za naslov šampiona po kategorijama nadmetaće se preko 50 boksera i 13 dama. Dueli u hali u Smederevu su zbog pandemije korona virusa zatvoreni za gledaoce.

Prvi dan takmičenja su obeležili Veljko Ražnatović i Sandro Poletan, koji su opravdali uloge favorite u svojim kategorijama.

Ono što daje dodatni motiv svima jeste i podatak da je Bokserski savez Srbije doneo odluku da svi pobednici ovog takmičenja, ali i ranije održanog Prvenstva za mlađe kategorije, u narednom periodu svakog meseca dobijaju stipendiju, što je po prvi put u istoriji srpskog boksa da se na ovaj način finansijski pomogne nadama. Ujedno ovo takmičenje je izborno za širi sastav reprezentacije Srbije.

Mečeve su pratili predsednik BSS Nenad Borovčanin, sportski direktor Tomislav Antelj i selektor Milan Piperski, uz prisustvo legende Tadije Kačara.

Veljko Ražnatović i prvenstvo Srbije

Foto: BSS

Klubovi koji su uzeli učešće na prestižnom seniorskom takmičenju su: KS 037, Banat Zrenjanin, Bečej, Čukarički, Dandi, Despot, Fontana, Gard, Grejtest, Loznica, Mart mat, Miners, Mix Prijepolje, Metalac, Naissus, Nina box team, Novi Sad, Omladinac, Petrovgrad, Radnički Beograd, Braća Ribać, Radnički Kragujevac, Rokica Loznica, Roosters, Šajkaši, Sloboda Čačak, Sombor, Spartak, Srbija Surdulica, Trstenik, Ugostitelj, Vitez, Vojvodina i Zemun.

Disciplinska komisija BSS je na sednici održanoj 27.10.2020, a na osnovu datih izjava i uzimanja u obzir materijalnih dokaza povodom napuštanja sportskog događaja u Smederevu, na finalu Super lige Srbije u boksu za sezonu 2019 - 2020. i na osnovu Zakona o sportu kao i Disciplinskog pravilnika BSS, donela jednoglasnu odluku (rešenje):

Da se članovi BK Loznica - Aleksandar Risimić, Milan Marković i Rade Jovanović suspendiju uz Bokserskog saveza Srbije na period od dve godine, počevši od dana donošenja odluke 27. oktobra 2020. pa do 27. oktobra 2022. godine. Takođe nakon prijave podnete od strane Marijana Cvetkovića, direktora Bokserske lige Srbije, a povodom bodovanja na finalnom meču Super lige Srbije između Gligorića i Aličića gde je pobedu 2:1 odneo Gligorić, a nakon revizije pomenutog meča na sastanku održanom 24. oktobra, gde su domaće sudije glasale 3:16 u korist Semiza Aličića, kao i međunarodne sudije 0:3 u korist takmičara Loznice, Disciplinska komisija BSS donela je odluku da se sudije Aleksandar Vučićević i Miloš Danilović suspenduju na period od dve godine, od dana donošenja odluke. Protiv ovih rešenje moguća je žalba Stalnom Arbitražnom sudu Olimpijskog komiteta Srbije.

Pojedinačno Prvenstvo Srbije nastavlja se sutra u istoj dvorani, a finalni dueli planirani su za subotu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA