≫ 

Zvezda prvak Srbije 4. put za redom: Ragbisti Partizana poklekli u velikom finalu

Velika pobeda Zvezde u novom finalu

  • 8
Ragbi 13 klub Crvena zvezda Foto: Ragbi Liga

Ragbisti Crvene zvezde uspeli su da odbrane titulu prvaka Srbije u ragbiju 13 pošto su u finalu Super Lige savladali Partizan 20:12.

Finale je odigrano na stadionu SC Inge na Zvezdari, a crveno-beli su tako četvrti put za redom, odnosno peti put u istoriji nacionalni šampioni, i to posle velike borbe sa večitim rivalom.

Rezultatski utakmica nije bila puno neizvesna pošto je Zvezda vodila tokom većeg dela meča. Sa izuzetkom prvih skoro pola sata igre kada su odbrane bile na nivou, preostali deo duela protekao je u komotnoj prednosti novog – starog prvaka.

Crveno-beli su poveli u 27. minutu esejem Petra Milanovića, posle kojeg Miloš Zogović nije bio precizan iz pretvaranja (4:0). Ubrzo je stigao i drugi, pa i treći esej, strelci su bili Denis Čengaj u 33. minutu i potom Nikola Đurić pet minuta kasnije.

Zogović je pretvorio oba puta, ali to nije bilo sve, pošto posle velike greške Partizana Vojislav Dedić iz kazne sa velike udaljenosti poentira za prednost od 18:0 na pauzi. Taj loš finiš prvog poluvremena upravo je i koštao crno-bele titule, pošto se rezultatski nisu oporavili u nastavku.

Pokušao je Partizan i eseje Dragana Jankovića na startu drugog dela i potom pretvaranje Džavida Jašarija opravdano su doneli nadu da se može do preokreta. Međutim, odbrana Zvezde je u veće delu nastavka bila na visini.

Na drugoj strani čim se ukazala prilika iz kazne su ponovo šutirali, Zogović je uvećao prednost na 20:6. Vrlo brzo Partizan postiže drugi esej preko Aleksandra Pavlovića, Jašari je još jednom bio precizan, ali rezultat je do kraja ostao 20:12.

Tako su crveno-beli ponovo osvojili sva tri domaća trofeja – Superkup, Kup Srbije i Super Ligu, što su uspeli drugu godinu zaredom. Još je preostalo da se vidi kako će se završiti Balkan Super Liga zbog COVID-19 pandemije, gde Zvezda takođe brani titulu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA