Kakav golman, strašan golman! Cupara u sekundi održao lekciju iz odbrane, skinuo dva zicera lagano

Srpski golman je još jednom bio sjajan u Ligi šampiona

  • 0
Vladimir Cupara Foto: SEHA league/Anze Malovrh / kolektiff

Ako slika govori više od 1.000 reči, odbrana govori više od milion. A koliko tek govori kad nije samo jedna, nego 2 odbrane u sekundi, ili 22 ukupno na meču? Dve stvari su sigurne ove rukometne sezone: Vesprem je tu da osvoji Ligu šampiona, srpski golman Vladimir Cupara je tu da bude jedna od glavnih figura u tome, da ne kažemo i ključna (ispašće da se opet mi Srbi hvalimo svojim igračem).

Ali, tako je.

To je dokazao i sinoć u meču sedmog kola Grupe B Lige šampiona protiv danskog Alborga. Iako turbulentan meč, u kom je mađarski šampion gubio tokom prvog poluvremena, završen je ipak pobedom gostiju - uglavnom zato što su čvrsto na nogama stajali upravo Cupara i, takođe naš, Petar Nenadić (meč završio sa 6 golova).

Ako se u jednoj pobedi mora izabrati trenutak meča, neka to, po našem izboru, ali i po izboru Evropske rukometne federacije bude ovaj: dvostruka odbrana Cupare u samo jednoj sekundi.

Pogledajte video:

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by EHF Champions League (@ehfcl)

Cupara je sjajnim odbranama samo nastavio niz fantastičnih izdanja u Ligi šampiona, ali i domaćem šampionatu.

Podsećamo, i u prethodnom kolu najelitnijeg evropskog rukometnog takmičenja pružio je MVP partiju protiv Kila, a samo nekoliko dana pre toga primio je 4 gola za poluvreme.

Video: Opkladila sam se sa golmanom rukometne reprezentacije Srbije Vladimirom Cuparom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA