≫ 

Zorana Arunović osvojila srebro u Budimpešti

Srpska strelkinja je imala odlično ostvarenje u kvalfikacijama ali i u finalu

  • 0
Zorana Arunović Foto: Tanjug/AP

Srpska reprezentativka Zorana Arunović osvojila je srebrnu medalju vazdušnim pištoljem drugog dana 16. otvorenog prvenstva Mađarske u Budimpešti. Sanja Vukašinović je u takmičenju vazdušnom puškom zauzela šestu poziciju.

Zorana Arunović je drugi dan OP Mađarske počela vrlo dobrim rezultatom u kvalifikacijama – 580 krugova. Identično ostvarenje postigla je i u petak.

U finale se plasiralo osam najboljih na osnovu kombinacije rezultata iz kvalifikacionih mečeva održanih u petak i subotu. Arunovićeva, svetska vicešampionka u ovoj disciplini, je i juče i danas bila najuspešnija u osnovnom delu. Niko od rivalki nije bio blizu njenih 580 krugova.

U finalu je zablistala 16-godišnja juniorska reprezentativka Mađarske Mirijam Jako. Već posle prvih deset hitaca napravila znatnu razliku ispred ostalih finalistkinja. Arunovićeva je konstantno bila na drugoj poziciji. Sredinom finala zaostatak za Mirijam Jako je smanjila na samo 0,3 kruga, ugrozila vođstvo Mađarice. Ipak, Mirijam Jako je sačuvala prvo mesto i osvojila zlato, sa 240,3 kruga. Arunovićeva je zabeležila 238,8.

Zorana Arunović Foto: SSS

Sanja Vukašinović je u takmičenju puškom zauzela šesto mesto. U današnjim kvalifikacijama je bila deveta. S obzirom da su se za plasman u finale računali rezultati prvog i drugog takmičarskog dana obezbedila je mesto među osam najboljih, jer u petak je bila sedma.

U prvoj polovini finala, Vukašinovićeva je bila u borbi za medalje, ali par vezanih lošijih hitaca su je izbacile iz trke za odličja. Trijumfovala je olimpijska šampionka Virdžinija Trešer (SAD) sa vredna 251,3 kruga.

Zorana Arunović Foto: SSS

Naša druga predstavnica vazdušnom puškom, Marija Malić je današnje takmičenje završila na 13.mestu.

Otvoreno prvenstvo Mađarske se završava u nedelju.

Otvoreno prvenstvo Mađarske, drugi dan

Vazdušni pištolj,žene, finale: 1. Mirijam Jako (Mađarska) 240,3, 2. Zorana Arunović (Srbija) 238,8, 3. Sara Fabijan (Mađarska) 217,8...Kvalifikacije, subota: 1. Arunović 580... Kvalifikacije, petak: 1. Arunović 580...

Vazdušna puška, žene, finale: 1, Virdžinija Trešer (SAD) 251,3, 2. Ester Deneš 250,8, 3. Ester Mesaroš 228,9 (obe Mađarska)... 6. Sanja Vukašinović 165,1... Kvalifikacije, subota: 1. Deneš 633,1... 9. Vukašinović 621,9... 13. Marija Malić 616,8... Kvalifikacije, petak: 1. Mesaroš 632,3... 7. Vukašinović 623,3...15. Malić 611,8...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA