• 5

Udovičić: Nikad snažnija podrška države srpskom sportu

Minstar omladine i sporta se zahvalio Vladi na pomoći klubovima

  • 5

Finansijska podrška Vlade Srbije od 1,1 milijarde dinara predstavlja direktnu i nikada veću podršku sportskim klubovima, izjavio je večeras ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić.

Udovičić je gostujući u Dnevniku 2 RTS-a govorio o Programu finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije kovid-19, s ciljem očuvanja stabilnosti sistema sporta u olimpijskim i paraolimpijskim granama.

- Nikada do sada država nije na ovaj način i u ovolikoj meri pomogla sistemu sporta i dala jasan odgovor i rešenje za ogroman izazov s kojim se sport sada suočava na globalnom nivou, što dokazuje finansijsku stabilnost države i rešenost da pomogne u svim oblastima.

- Država je ovim još jednom pokazala koliki značaj i doprinos daje sistemu sportu koji na najbolji način reprezentuje Srbiju u svetu i dovodi svet u Srbiju - rekao je Udovičić.

Novi logo za svetsko atletsko prvenstvo, Srpski atletski savez

Foto: Nikola Tomić

Ocenio je da će uz ovako veliku finansijsku podršku, olimpijski i paraolimpijski sportovi lakše proći kroz ovaj period, ali i da će zajedničkim zalaganjem i solidarnošću doprineti još većem napretku sistema sporta u Srbiji.

- Vlada Srbije konstanto podržava sport i kada gradimo najsavremenije infrastrukturne objekte sa vrhunskim uslovima za treninge i održavanje međunarodnih takmičenja i kada nagrađujemo najbolje i motivišemo najmlađe, a sada smo pokazali da smo tu i kada se suočavamo s velikim izazovima na globalnom nivou. Kada ste deo šampionskog tima, izazovi vas mogu samo ojačati, i uveren sam da će ovaj potez Vlade Srbije biti uzvraćen novim rekordnim brojem osvojenih medalja - izjavio je Udovičić.

Video: Udovičić: Želimo da obaramo rekorde!

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Acs

    Kako lepo lažeš

  • Kom

    Pa smenite onda rukovodstvo FSS-a neformalnim kanalima podrške

  • Miloš

    Izražena je podrška mezimici. Imaju po kompletna 3 tima u svim sportovima. Ostali se raspadaju i tavore. Reprezentacije bez zapaženijih rezultata. Osim u atletici gde se vidi ruka jednog biznismena, sve ostalo je propast.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima