≫ 

Rukometašice putuju na EP i poručuju: Verujte u nas idemo do kraja

Kristina Liščević se nada da će ekia uspeti da se domogne boljeg plasmana nego na Svetskom prvenstvu prošle godine

  • 0
Kristina Liščević Foto: MN Press

Ženska rukomena reprezentacije Srbije posle pripreme u Staroj Pazovi sutra kreće put danskog Koldinga, gde će od 3. do 20. decembra igrati na Evropskom prvenstvu.

Rukometašice su na prošlom Svetskom prvenstvu 2019. bile šeste i malo je falilo da uđu u polufinale, zato sada žele korak dalje što kaže i Kristina Liščević.

- Uigravali smo sve do detalja u odbrani i napadu. Iskreno se nadam da možemo u svakom smislu da napravimo korak napred, jer nam je samo toliko nedostajalo na prošlom Svetskom prvenstvu u Japanu. Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo te ciljeve. Još smo jači, imamo i neke nedostatke, ali verujem da ćemo uspeti da to sredimo i da sve funkcioniše kako treba", rekla je Liščević za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Srednji bek rumunske Vlčee spremna je za svoje sedmo veliko takmičenje, a ističe da se igračice trude da se što manje optrerećuju temom zvana korona.

- Želimo da se sačuvamo, da ostanemo u ovom sastavu, zdrave i spremne za rukomet. Cilj je uzeti što više bodova u grupi. Sve ostalo, kako nama, tako je i svima. Ništa nismo u lošijoj situaciji od bilo koje reprezentacije koja će igrati u Danskoj - rekla je Liščević.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Izabranice Ljubomira Obradovića u grupnoj fazi igraće protiv Holandije, Mađarske i Hrvatske.

- Holandija ima tradicionalno problema na početku takmičenja, nadam se da će tako biti i protiv nas. Ti bodovi bi nam mnogo značili, zato imamo pun fokus na tu utakmicu. Pobeda bi nam dala krila za dalje. Pratimo Mađarice i Hrvatice, trudimo se da dobijemo što više informacija".

Liščević ističe da je veoma nezahvalno prognozirati favorite na predstojećem EP.

- Norveška je jedna sila koja bez obzira na probleme uvek izvuče nekoga iz drugog, trećeg plana, ko ima kvalitet. Veoma je teško govoriti o favoritima na ovom EP, s obzirom na situaciju. Naš fokus je na grupi i prva tri protivnika. Posle ćemo videti i komentarisati kada dođe vreme".

Srpska rukometašica je pre dve nedelje privuklča veliku pažnju objavom pesme i spota "Hoću da pobedim“ koja je postala hit u rukometnom svetu.

- Reakcije su prelepe, svi su hteli da nas ugoste, ali nije bilo vremena. Ljudima se sviđa pesma i ritam. Nadam se da će upravo imati efekat kakav sam želela, a to je da postane motivaciona pesma i jedna lepa priča u ovo vreme. Videla sam da je par klubova puštalo pesmu na zagrevanju. I ovde u Pazovi, fudbalska ženska reprezentacija je saznala za pesmu, pa su se devojke oduševile, slušale je. Nadam se da će se slušati i na Evropskom prvenstvu - zaključila je Liščević.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA