≫ 

Težak poraz Srpkinja, sa Hrvaticama igramo meč odluke za ostanak na Evropskom prvenstvu!

Naše devojke izgubile od Mađarske 38:26

  • 37
Rukomet Srbija - Mađarska Foto: Stanko Gruden / Kolektiff images

Najbolje srpske rukometašice napravile su senzaciju pobedom u prvom kolu grupe C Evropskog prvenstvo nad Holandijom, ali su dan kasnije, istrošene i emotivno i fizički, pretrpele težak poraz od Mađarske rezultatom 38:26 (20:11).

U našoj grupi kasnije igraju Holandija i Hrvatska, u slučaju da Holanđanke pobede, pred poslednju rundu sve četiri selekcije imaće po dva boda, pa ćemo sa Hrvaticama igrati meč odluke za ostanak na Evropskom prvenstvu.

Rukomet Srbija - Mađarska Foto: Stanko Gruden / Kolektiff images

Podsetimo, Hrvatska je u prvoj rundi iznenadila pobedom nad Mađarskom koja je danas odigrala perfektan meč protiv izabranica Ljubomira Obradovića, dekalsirala ih igrački i rezultatski, rešile pitanje pobednika već posle prvog poluvremena koje je završeno rezultatom 20:11.

Posle toga, prednost je samo rasla, naše nisu imale šanse za novu senzaciju.

Naše devojke su jedini egal imale na 5:5, i to su morale da stižu posle 2:5, a sve nakon toga bila je "jednosmerna ulica", apsolutna dominacija super raspoloženih i ekstra motvisanih Mađarica, koje nisu imale kude nego da igraju na "sve ili ništa" posle poraza od Hrvatske.

Briljirala je Sandra Sološi-Začik sa 10 golova, prvih pet njenih šuteva je završilo u našoj mreži, sledile su je sa istom ubojitošću Lukaš (6), Šacl (5), Kovačič (4), sve je perfektno funkcionisalo u igri naših rivalki, gotovo da su bez greške odigrale svih 60 minuta.

Koliko je Mađaricama sve polazilo od ruke, toliko našim devojkama nije, jednostavno energetski nisu ušle u meč kao u drugom poluvremenu sa Holandijom, bile su rastrzane, dekoncentrisane u napadu, previše grešile i surovo kažnjavane za svaki kiks u obe faze igre.

Nije uspela ni Obradovieva taktika da napadom sa golmanom iznenadi Mađarice, koje su praktično svako loše dodavanje u tom odnosu snaga kažnjavale goloviam sa centra ili sa svoje polovine.

Nastavak je doneo rutiniranje Mađarske, dizanje razlike i delimično relaksiranu situaciju po naše devojke koje su se pomirile sa porazom, pa je Obradović mogao da pruži šansu i razigra neke od aduta koje su protiv Holandije veći deo vremena provele na klupi.

Najbolje iz ovog poraza je činjenica da nije biloo neželjenih situacija poput povreda, kao juče sa Andreom Lekić, a poraz kao poraz ne boli, jer pobeda nad Hrvaticama Srbibiji potencijalno donosi prenos maksimalna četiri boda u naredni krug takmičenja, pod uslovom da Mađarska pobedi Holandiju.

Najefikasnija u našem timu bila je Sanja Radosavljević sa 5 golova, po 4 su postigle Lavko, Pop-Lazić i Trifunović, 3 je dala Nikolić, 2 Jelena Agbaba...

Meč sa Hrvatskom na programu je u utorak od 18:15.

Srbija - Mađarska 11:20 (26:38)

TOK MEČA

54. minut - Faluvegi kruniše njenu dobru epizodu danas, pdva njena gola, Mađarice održavaju ubedljivu prednost (36:22). Uzvratile su naše devojke, ne i ublažile poraz. Na terenu su sada, u poslednjih nekoliko minuta, igračice koje su odigrale manje minuta dan ranije, Obradović im je ukazao šansu.

51. minut - Sve je ovde, u pogledu konačnog ishoda, odavno gotovo, Mađarice će upisati laganu pobedu, a naše devojke imaće u utorak meč odluke protiv Hrvatica zaza prolaz u narednu fazu takmičenja. Trenutno je 35:20 za Mašarsku.

48. minut - Još jedan lagan gol Mađarica, lopta je opet završila u nebranjenoj mreži po istom scenariju: naš golman učestvuje u građenju napada, dešava se kiks u dodavanju i onda sledi kazna, šut sa preko pola terena, vode Mađarice 33:19.

Rukomet Srbija - Mađarska Foto: Stanko Gruden / Kolektiff images

43. minut - Opet "prazni minuti" našeg tima, a Mađarice ne praštaju - stižu i do 29:16. Ubojita, danas daleko najbolja igračica na terenu, Sološi-Začik, postiže svoj deseti gola iz 12. pokušaja.

37. minut - Dva brza gola Srbije, preko Lavko i Radojević, sada je 24:14, nešto bolja i angažovanija igra naših devojaka, efikasnija.

34. minut - koliko naše devojke ne ide danas, toliko sve polazi od ruke Mađaricama, bukvalno sve što upute u gol i završi u golu. Aniko Kovačič je pogodila, za 23:11.

31. minut - Ne prolazi taktika našeg selektora sa igračicom više, kada i naš golman ode u polje napada. U takvoj situaciji svaka i najmanja greška u dodavanju je gotovo siguran gol za Mađarice. Iskoristile su još jednu takvu situaciju, povele 21:11.

POLUVREME

29. minut - Sve polazi od ruke Mađaricama, preko bekova, preko krila, vrlo lako probijaju odbranu našeg tima, otud i ubedljivih 20:11!

25. minut - Raspala se igra naših devojaka, odbrana gotovo i da ne psotoji, gubimo 17:10... Konačno, Risovićeva je uspela da odbrani neki udarac.

22. minut - Treba nam "nešto" od Krpež, bila je sjajna protiv Holanđanki, ali danas tek jedan gol. Na drugoj strani Mađarska ide na velikih 15:9 (toliko smo gubili od Holandije na poluvremenu), Lukaš je pogodila, njen drugi gol.

17. minut - Selektor Obradović je na tajm-autu upozorio naše devojke da ne traće zicere, kaže "ne možemo se mi uvek vraćati u meč", aludirajući na veleobrt sa Holanđankama. Ali, nema odbrane od Šačik, devojka igra fenomenalno, njen već šesti gol danas. Vode rivalke 13:8.

13. minut - Pop Lazić je vrlo raspoložena danas, njen treći gol pišemo, ali Mađarice drže rezultatsko odstojanje, vode 9:6. Nezaustavljiva je Sološi-Sačik - dala je pet golova iz pet šuteva.

10. mint - Prazni minuti u igri našeg tima, neiskorišćene akcije, i Mađarice odmah to kažnjavaju sa dva vezama pogotka, opet imaju dva gola prednosti - 7:5. Promašile su naše devojke sedmerac, propustile idealnu priliku da se primaknu Mađarskoj.

8. minut - Dva vezana iskorišćena napada Srbije, pogodile su Radosavljević i Trifunović, za 4:5, a onda, u narednoj akciji dolazimo do egala! Opet je bila precizna Radosavljević.

5. minut - Dva gola Slađane Pop-Lazić, ona je jedini strelac za naš tim. Mađarice vode 4:2, po dva gola Sološi-Začik i Aniko Kovačič.

3. minut - Brz preokret Mađarica, postigle su dva gola sa igračicom više na terenu. Stižu i do 3:1 naše rivalke, dva gola Zološi-Sačik.

1. minut - Krenule su naše devojke dobro, povele preko Pop Lazić.

Pred utakmicu:

Srbija je iz okršaja sa Holanđanka izašla sa velikim udarcem pošto Andrea Lekić neće moći da pomogne saigračima u nastavku zbog povrede Ahilove tetive.

Mađarice nisu uspele da se snađu na startu prvenstva Evrope jer je hrvatska selekcija u rezultatskoj klackalici uspela da prevagne u samoj završnici meča i tako ostvari pobedu od 24:22.

Podsetimo, izabranice Ljubomira Obradovića su u meč ušle bez dana treninga od dolaska u Dansku, sve vreme su bile u karantinu i u neizvesnosti oko toga da li će i kad igrati meč zbog kovid virusa koji se uvukao u redove ekipe.

Video: Ovo je pobeda za Andreu, srpski narod i srpski rukomet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nidje veze

    6. decembar 2020 | 17:29

    Umor ili ne, pobjeda nad holandijom ili ne ovo je bruka i treneru sa viskom igraca si ga pretjerao danas.

  • Ja

    6. decembar 2020 | 16:49

    Juče slučajno pobedile Holandiju a sada samo šetaju kao naši fudbaleri misle da će samo tako osvojiti prvenstvo,to je taj naš čuveni mentalitet lako ćemo

  • 7890

    6. decembar 2020 | 18:39

    Neka odmore dva dana, pa neka se potrude da pobede Hrvatsku, koja sigurno neće biti lak protivnik. Uostalom takvih nema na EP. Srećno, naše heroine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA