Bez svežine i koncentracije, poraz je bio realnost: Obradović mora da kalkuliše posle Mađarske

Razlika je ipak na kraju bila prevelika

  • 2
Ljubomir Obradović, Rukometni savez Srbije Foto: MN Press

Selektor rukometašica Srbije Ljubomir Obradović očekivao je posle velike pobede nad Holandijom, drugačiji meč u porazu od Mađarske (38:26) na Evropskom prvenstvu.

Obradović kaže da je o tome pričao sa svojim igračicama koje su bile suviše "isceđene" da bi parirale Mađaricama, samo dan kasnije, u nedelju.

- Dok smo završili s konferencijom, kasnije večerom, bilo je malo vremena za odmor. Nije bilo svežine i koncentracije. Realan rezultat je poraz. Rezultat je previsok. Izdržaćemo, bitno je da je bila Mađarska, jer ako gledamo rasplet u grupi, Holandija bi trebalo da tuče Mađarsku i Hrvatsku - rekao je Obradović posle meča.

Dodao je da ekipa do utorka kada u 18 časova igra s Hrvatskom ima vremena da se osveži.

- Da vratimo svežinu, želju, volju i da pobedom nad Hrvatskom uđemo možda i s maksimalnim brojem bodova. Rezultat je previsok, ali znate da smo priključili dve devojke iz karantina, pružili smo šansu Trifunović u napadu da odmorimo Stoiljković, bila je Radojević na levom krilu da odmorimo Radosavljević, pustili smo Lavko koja je bila 11 dana u izolaciji. Ima dosta nekih stvari o kojima sam vodio računa, naravno i o rezultatu, da me neko ne shvati pogrešno - rekao je selektor.

On, ipak, ističe da je, kada je video rezultat, pokušao da razigra i ostale igračice.

- Biće nam potrebne u nastavku takmičenja. Imaćemo i trening, pogledati dve utakmice Hrvatske, videti da li će nastaviti sa 3-2-1, kao što su odlično odigrale protiv Mađarica. Prijaće nam da uđemo u ritam utakmica, dan odmora, utakmica. Iskompletirali smo se, idemo dalje - poručio je Obradović.

Video: Ovo je pobeda za Andreu, srpski narod i srpski rukomet

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jevrem

    6. decembar 2020 | 23:27

    Ajmo devojke ljubim vas sve, idemo protiv svega sto su otezavajuce okolnosti i svega loseg.Samo jako i pametno ! Srbija, Srbija ! Gazi bre !🇷🇸🇷🇸🇷🇸💪❤🍻🍷

  • Vladimir

    6. decembar 2020 | 22:35

    Realno....Hr pobjedi NL, realno sam Bog vas je vodio protiv NL, realno ce te izgubiti od HR.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA